Alyona Stadnik • 5. jaanuar 2011 kell 7:16

Ettevõtja: igal presidendil on head ja vead

BTA Kindluse Eesti filiaali juhataja ning ettevõtja Olavi Laidole meeldis presidendi aastavahetuse kõne. Tema hinnangul on igal presidendil oma vead ja head ning ei saa võrrelda presidendi kõnesid omavahel.

Sotsioloog Andrus Saar rääkis eile Vikerraadio saates «Uudis+», et tema hinnangul tuleks presidendi institutsioon Eestis kaotada, kuna president Lennart Meri oli mõjukam kui Toomas Hendrik Ilves.

Lennart Meri arvamus oli sotsioloogi hinnangul inimeste jaoks olulisem ning tema väljaütlemised olid sageli väga jõulised, siis president Toomas Hendrik Ilvese puhul see tingimata ei kehti ning aastavahetuse presidendi tervituskõne jäi ka nõrgaks.

Olavi Laido kuulas presidendi kõnet ja talle see meeldis. „Ma arvan, et igal presidendil on oma vead ja head, inimesed on erinevad,“ kommenteeris Laido.Laido ei ole nõus, et niimoodi võrreldakse, kas kellegi kõne oli parem ja sellepärast institutsiooni ära kaotada.

Sotsioloog Andrus Saare hinnangul pole presidendil erilisi funktsioone järele jäänud, kuid samas nõuab selle institutsiooni ülevalpidamine riigilt suuri kulutusi.Sotsioloog nõustus saates ka Siim Kallase arvamusega, et Eestis oleks mõttekas presidendi ja peaministri roll ühitada, kuna presidendil pole enam erilisi funktsioone ning ta peab eelkõige toetama valitsuse seisukohti.

„Olen nõus sellega, et Eestis ei ole palju ressursse aga meil on piisavalt ressursse peaministri ja presidendi ametile. Arvan seda ka, et presidendi ametil on funktsioone ja selline teema püstitus on provokatiivne ja tähelepanu ligitõmbav,“ lausus Laido.

Hetkel kuum