Anu Jõgi • 9. jaanuar 2011 kell 11:50

Eestist viidi Soome varasemast rohkem kasutatud autosid

Eesti on kerkinud Saksa ja Rootsi järel suuruselt kolmandaks riigiks, kust Soome kasutatud autosid sisse veab, kirjutab Yle Uutiset.

Soome autokaupmehed ja eraisikud tõid eelmisel varasemast rohkem kasutatud autosid riiki, kirjutab Yle uutiset. Kõige suurem osa autosid on endiselt Saksa autod ja toodud Saksamaalt. Paari viimase aastaga on Eesti kerkinud Rootsi järel kolmandaks riigiks, kust autosid tuuakse. Eelmisel aastal viidi Eestist Soome 3500 autot.

Kokku toodi eelmisel aastal Soome 30 000 autot, mis on 8000 võrra rohkem kui aasta varem. samapalju autosid toodi viimati 2004. aastal.

Tüüpiline kasutatud auto on paari aasta vanune pereauto. Selliseid masinaid liigub Soome turul nii vähe, et neid tuleb mujalt tuua. „Oleme viimasel aastal toonud kasutatud autosid Soome kolm korda rohkem kui aasta varem,“ ütles Espoo Autojaloneni juht Tero Törmänen.

Autoostureise teevad nii autokaupmehed kui ka eraisikud. „Kui autofirmal laos autosid napib, siis on nemadki valikut täiendanud. Usun siiski, et suurem kasv tuli eraisikute poolelt,“ märkis autovaldkonna keskliidu tegevjuht Pekka Rissa.

Eraisikuid mujale autot ostma ajanud Soome hinnatase, sest kodumaised kasutatud autode hinnad on 2009. aasta sügisest peale tõusnud.

Välismaalt ostmine on tarbijale ka varasemast lihtsam. „Mõned väiksed automüüjad on suutnud pakkuda interneti vahendusel klientidele üha suuremat valikuvõimalust ja kliendid on õppinud neid võimalusi kasutama,“ selgitab Rissa.

Autovaldkonna keskliidu arvates on sisseveo tipphetk sellega nähtud ja sel aastal tuleb riiki juba vähem kasutatud autosid.

Hetkel kuum