Kadri Simson: riik peab võtma rolli tööhõives

31. jaanuar 2011, 07:33

Nii pensionikassa kui ka Haigekassa olukorda aitab eelkõige parandada aktiivsem tööpoliitika, märkis riigikogu rahanduskomisjoni liige ja keskerakondlane Kadri Simson.

"Täna on valitsus võtnud seisukoha, et olemasoleva olukorra jätkumine on neile rahuldav. Samas oli 2008. aasta lõpus 658 079 inimest, kelle eest tasus tööandja sotsiaalmaksu, viimastel Haigekassa andmetel on neid jäänud vaid 565 933," märkis Simson. 

"15% väiksem hõive tähendab koheselt ka väiksemaid sotsiaalmaksulaekumisi. Seetõttu on Keskerakond algatanud töökohtade loomise seaduseelnõu, mis muudaks senist arusaama, et riigil polegi rolli tööhõives," lisas ta.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    31. January 2011, 07:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing