LHV: Premia kvartalitulemused prognoositust madalamad

Rait Rebane 22. veebruar 2011, 23:40

Premia Foodsi neljanda kvartali käive oli juba varasemalt teada ning müügitulu kasvas samal perioodil 12,4 protsenti. Seda toetas peamiselt kalasegmendi tugev müügitulemus ning Venemaa jäätisemüügi üksuse lisandumine, kommenteeris LHV Premia kvartalitulemusi.

Kuid siiski jäi selles kvartalis kasum prognoosidele alla. LHV põhjendab, et oodatust nõrgema tulemuse taga oli just jäätisemüügi üksus, mis kannatas tooraine hindade kiire tõusu tõttu maailmaturul. Samas lisab pank, et neljandas kvartalis on jäätise müük hooajaliselt madalam. LHV prognoosis neljanda kvartali kahjumiks 0,9 miljonit eurot, kuid tegelikkuses ulatus kahjum 2,3 miljoni euroni.

Kogu aastaga suutis Premia siiski näidata häid kasvunumbreid. Käive kerkis aastaga 12,5 protsenti ning ärikasum 22,4 protsenti, sel aastal on oodata ka finantstulemuste vaikset paranemist.

Suurima riskina toob LHV välja toorainehindade jätkuva tõusu maailmaturul, mis mõjutab negatiivselt ka ettevõtte esimest kvartalit. Vaatamata sellele on panga soovitus Premia Foodsi aktsiale Osta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. February 2011, 23:40
Otsi:

Ava täpsem otsing