Tulemustasu kergitas mullu RKASi juhtide sissetulekut

Kadrin Karner 30. märts 2011, 00:00

Kuigi RKASi juhatuse ja nõukogu palgafond kahanes veidi rohkem kui veerandilt miljonilt eurolt 223 690-le, kasvas juhatuse esimehe Jaak Saarniidu sissetulek koos tulemustasuga mullu 2,6% ja juhatuse liikmetel Piia Kallasel ning Elari Udamil 3%.

Riigi Kinnisvara kinnitas, et 2010. aastal juhatuse liikmete teenistustasu ei tõstetud, vaid langetati. "Väljamakstud tasu tervikuna tõusis tulemustasu tõttu, mida maksti nõukogu otsuse alusel seoses ettevõtte väga hea majandustulemusega," vastati Äripäevale.

Kokkuhoid tasku peale ei hakanud. Riigi Kinnisvara ASi nõukogu esimees Taavi Rõivas on varem positiivse asjaoluna rõhutanud tegevuskulude 20protsendilist kokkuhoidu võrreldes eelmise aastaga. "Lisaks on hea uudis kahtlemata ka see, et kasum on erakorraliselt kasvanud riigile mittevajalike objektide müügi toel. Mitmed püsikulud, mis tühjade hoonete ülalpidamisega siiski kaasnevad ja arvestatava summa moodustavad, on just enne talve tänu müükidele vähenemas," lisas Rõivas.

RKASi nõukogu liikmed said aga üsna kobeda palgatõusu. Taavi Rõivase nõukogu esimehe tasu tõusis mullu 4966 eurolt (77 700 kroonilt) 5177 eurole (81 000 kroonile) ja Keit Pentuse tasu 3251 eurolt (50 875 kroonilt) 3577 eurole (55 500 kroonile). Kõige enam tõusis kõige vähem teeniva nõukogu liikme Jüri Eeriku tasu, kes 2009. aastal saadud 2365 euro (37 000 krooni) asemel sai mullu 2724 eurot (42 625).

"Nõukogu liikmete palgaerinevus tuleneb RKASi 2010. aasta 1. jaanuaril kehtima hakanud uutest tasude piirmääradest. Lisaks arvestatakse nõukogu liikmetele tasu maksmisel nende osalemist nõukogu koosolekutel ja nõukogu organi tegevuses," selgitas RKAS nõukogu liikmete tasude suurenemist.

RKASi selle aasta puhaskasumiks planeeritakse 5,1 miljonit eurot, mis on eelmise aasta kasumiootusest 51 protsenti vähem.

Ettevõtte müügi- ja üüritulu on vastavalt 33,4 ja 14,4 miljonit eurot.

Kuigi SA Tallinna Lauluväljak juhatuse liikme ja kahe nõukogu liikme palgad kerkisid mullu kokku üle 3500 euro, siis kahe nõukogu liikme, Martin Veinmanni ja Kairi Teniste palgad oli 2010. aastal väiksemad kui aasta varem.

Kõige enam kasvas juhatuse liikme Riho Rõõmuse töötasu, mis 2009. aastal olnud 21 632 euro asemel oli mullu üle 3000 euro suurem. Koos lisatasude, puhkusetasudega ja haigushüvitisega oli Rõõmuse sissetulek tunamullu 24 771 eurot (387 582 krooni) ja eelmisel aastal 25 403 eurot (397 479 krooni).

Ohjad nõukogu käes. "Tema töötasu otsustab nõukogu," kommenteeris Rõõmuse palgatõusu SA Tallinna Lauluväljak finantsjuht Erika Villemson. Rõõmus ise viibis komandeeringus ning temalt kommentaari saada ei õnnetunud.

Kõige enam - veidi üle 2,4 korra - kahanes nõukogu liikme Kairi Teniste palk. 2009. aastal teenitud 5000 euro asemel sai Teniste mullu töötasuks 2060 eurot. Palga vähenemise taga on finantsjuht Erika Villemsoni sõnul see, et Teniste loobus tasust. "Nõukogu palgafond oli eelmisel aastal väiksem seetõttu, et nõukogu esinaine loobus nõukogu liikme tasust, kuna ta on lapsehoolduspuhkusel."

Teniste selgitas, et kõikide nõukogu liikmete tasu määratakse kindlaks Tallinna linna määrusega ja tasu määr on 1,5 miinimumpalka. Teniste kui nõukogu esimehe tasu määr oli enne lapsepuhkusele suundumist kaks miinimumpalka.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing