LHV: Molycorpi investeerida on Hiina tõttu liiga riskantne

Anne Oja 09. aprill 2011, 17:16

LHV Panga hinnangul sõltub Molycorpi aktsia tulevik Hiina riiklikest piirangutest

Kommenteerib LHV Panga analüütik Nelli Janson.

Molycorpi (MPC) aktsia on aastaga läbi teinud väga tugeva tõusu ja ostuhuvi taga on eelkõige veendumus, et haruldaste muldmetallide turg on alatoodetud ning pakkumise vähesuse tõttu on ka muldmetallide hinnatõus olnud märkimisväärne. Möödunud aasta lõpus teatas Hiina, et alandab 2011. aasta esimeses pooles haruldaste muldmetallide ekspordikvooti 35% võrra võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Investeerimise seisukohast oleks tegemist suhteliselt riskantse ideega, kuna MCP puhul toetuvad turuosalised eelkõige eeldusele, et Hiina tootmine jääb piiratuks vähemalt järgmise aasta alguseni ning ettevõtte enda lubadusele kahekordistada oma tootmist.

Kuna haruldased muldmetallid polegi nii haruldased ja Hiina käes on lõviosa maailmaturust, oleks sellel investeeringul üsna suur ühe riigi regulatiivsetest otsustest tulenev risk. Kui Hiina otsustab piirangud tühistada, on mõju hindadele ilmselt üsna ränk ja kõrgetel ootustel kauplev MCP aktsia satuks suure müügisurve alla. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. April 2011, 17:17
Otsi:

Ava täpsem otsing