Viimane tükk Silmetist müüdud

Raivo Sormunen 24. oktoober 2011, 14:23

Tiit Vähi kontrolli all olev Silmet Grupp müüs USA börsifirmale Molycorp viimased 10% Molycorp Silmeti aktsiatest.

Business Wire'i andmeil oli aktsiate tehinguhind võrdne 1. aprillil toimunud tehingu hinnaga, mil Molycorp ostis 90,023% Silmetist 89 miljoni dollari eest. Seega võis tänase tehingu maht jääda umbes kümne miljoni dollari juurde.

"Meie Silmeti tehase ost on olnud Molycorpi globaalse tegevuse seisukohalt väga atraktiivne ning me näeme, et ülejäänud Molycorp Silmeti aktsiate omandamine pakub ettevõttele lisaväärtust," märkis Molycorpi president ja juhatuse esimees Mark A. Smith.

Molycorpi juhi kinnitusel on tal väga hea meel, et nii Silmet Grupi juhatuse esimees, endine peaminister Tiit Vähi kui ka Lauri Karp jätkavad tööd Molycorp Silmeti nõukogus. Nad pakuvad ettevõttele täiendavat vaatenurka Euroopa turgude, kui ka äristrateegia ja tehnoloogiarenduse osas, seisis börsiteates.

Molycorpi aktsia sulgus reedel New Yorgi börsil 37,81 dollaril. Eelturul on aktsia tõusnud 1,1%, tasemeni 38,22 dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. October 2011, 13:22
Otsi:

Ava täpsem otsing