JP Morgan tõstis Molycorpi hinnasihi 90 dollarini

Raivo Sormunen 13. aprill 2011, 10:12

Investeerimispanga analüütik Michael Gambardella tõstis eelmisel nädalal Silmetis kontrollpaki soetanud Molycorp`i aktsia hinnasihti 74 dollarilt 90 dollarini.

Paljud investorid kardavad, et väljaspool Hiinat kasvav haruldaste metallide tootmine hakkab pakkumist suurendama ja rõhuma metallide hindasid aga sellised hirmud on investeerimispanga sõnul asjatud, kirjutab Barron`s.

„Ehkki Hiina toodab haruldasi muldmetalle sel aastal umbes 120 tonni on riiklikuks tootmiskvoodiks määratud 93,8 tonni. Erinevus on tingitud suuresti illegaalsest kaevandamisest. Kui Hiina lubaks toota vaid 93,8 tonni ja sellest umbes 25 tonni eksportida jääb üle 65,8 tonni, mis ei suuda täita umbes 75 tonnini ulatuvat siseriikliku nõudlust. Ehkki me ei oota 2011. aastaks Hiinas niivõrd suurt defitsiiti, arvame et haruldaste metallide hinnad seoses illegaalse kaevandamise vähenemisega sel aasta tõusevad,“ märgib analüütik.

Molycorpi aktsia lõpetas New Yorgi börsil eile 71,08 dollaril. Võrreldes eelmise aasta juulis korraldatud IPO-hinnaga on aktsia hind veidi enam kui viiekordistunud.

Silmet Grupp teenis 80% Silmeti aktsiate müügiga Molycorpile 1 593 490 USA börsifirma aktsiat. Väärtpaberite müügil on peal kolme kuu pikkune müügipiirang.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. April 2011, 10:12
Otsi:

Ava täpsem otsing