Pank: Molycorpi aktsia võib tõusta 240 dollarini

Raivo Sormunen 29. aprill 2011, 12:06

Morgan Stanley sõnul võib kõige positiivsemate stsenaariumite kohaselt (bull case) jõuda Molycorpi aktsia 240 dollarini. Ühtlasi tõsis finantsteenuste pakkuja kolmapäeval ka aktsia nn. ametliku hinnasihti 63 dollarilt 90 dollarini.

Morgan Stanley kergitas Molycorpi 2011. aasta kasumiprognoosi 0,14 dollarilt 1,55 dollarini aktsia kohta ning näeb 2012. aastal aktsiakasumit 3,56 dollaril (eelmine prognoos 2,43 dollaril.

Kasumiprognoosi muutmise taga on tõusnud haruldaste metallide hinnad ning samuti loodab investeerimispank, et tänu Silmeti ülevõtmisele suudab Molycorp lähitulevikus oma tootmismahte kiiremini kasvatada.

Investeerimispanga sõnul on haruldaste metallidel kui ka Molycorpil konstruktiivne väljavaade.
Pank usub, et väga kiiresti kasvanud haruldaste metallide hinnad normaliseeruvad alles pikas perspektiivis ning toob Molycorpi puhul esile madalad haruldaste metallide tootmiskulud ja sellega kaasnevad kõrged marginaalid.

Molycorpi aktsia lõpetas eile New Yorgi börsil 74,12 dollaril, olles päevasiseselt käinud ka 76 dollari tasemel. Molycorpi rekordiline sulgemishind (75,18 dollarit) ja päevasisene tipphind (76,22 dollarit) pärinevad 18. aprillist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. April 2011, 12:07
Otsi:

Ava täpsem otsing