Kaisa Gabral • 15. mai 2011 kell 7:22

Nädal tagasi: majandus kosub

Äripäev paneb igal nädalal kokku nädala lõikes rõõmsamad ja kurvemad sündmused. Eelmise nädala üheks rõõmusõnumiks oli kindlasti majanduse kasv esimeses kvartalis 8%.

Reedel teatas statistikaamet, et Eesti majandus kasvas esimeses kvartalis 8%, päev varem avaldati märtsikuu ekspordinäitajad. Eesti ettevõtjad suutsid ekspordimahtu kasvatada koguni 71%.

Suurettevõtja Jüri Käo jaoks oli selline number üllatav. "Sellist kasvunumbrit küll ei oodanud, see on väga jõuline kasv iseenesest. Mul on hea meel, et nii jõuline kasv on olnud – see on väga hea uudis,“ kommenteeris Käo ja lisas, et majanduskasvu number on nii üllatav, et ei julge järgnevate kvartalite osas enam ühtegi prognoosi teha. 

 Helmese juhi ja omaniku Jaan Pillesaare sõnul järgnevatel kvartalitel kasv nii kiire ilmselt pole. "IT-sektor ei ole küll kogu majandusega võrreldes väga suur, aga igapäevaselt ma näen seda küll, et kasv on kiire – palkame inimesi ning sisuliselt oleme 2006.-2007. aastas tagasi," märkis Pillesaar.

Eesti Pank rõhutas, et nii kiire kasvu taga olid  osaliselt ajutised tegurid ning prognoosi põhjal aeglustub kasvutempo aasta teisel poolel.

 

 

 

 

 

 

 

Hetkel kuum