Katre Pilvinski • 26. mai 2011 kell 10:45

Investorid nõuavad Ballmeri vallandamist

Viie miljardi dollarilise riskifondi Greenlight Capitali president David Einhorn kutsus Microsofti juhatust üles vallandama tegevjuhti Steve Ballmeri.

Investorid on näidanud Microsofti aktsiate viletsa tootluse pärast selget rahulolematust alates 2000. aastast, kui Ballmer võttis üle firma tüüri. Kuid Einhorn on esimene prominentne aktsionär, kes esitab avalikult üleskutse Ballmeri lahkumiseks.

"Tema jätkuv kohalolek on suurim probleem Microsofti aktsia suhtes, "ütles Einhorn eile New Yorgis Ira Sohni konverentsil.

Ballmerit ei huvita, mida Wall Street mõtleb ja võib-olla see on hea,“ ütles Einhorn ning jätkas, et tegevjuht on siiski „kinni minevikus ".

Ira Sohni konverents on iga-aastane üritus, kus 17 investorit esitlesid oma investeeringute ideid. See on sama koht, kus Eihorn esitas 2008. aastal oma toonase vastuolulise mõtte, et Lehman Brothers läheb pankrotti.

Eihorn siiski usub firma aktsiasse ning tema sõnul on Microsofti edu pilvandmetöötluses alahinnatud. Samuti on investori väitel Microsoftil võimalus nutitelefonide turul läbi murda läbi partnerluse Nokiaga.

Greenlight Capital omab 0.1% Microsofti aktsiaid.

 

Hetkel kuum