Armuelu läbi teismelise prillide

Lola Annabel Kass 01. juuli 2011, 00:00

"Submarine" on südamlik ning humoorikas lugu Oliveri-nimelise poisi kogemustest armastuse vallas.

Kogemusi saab poiss mitmel rindel: isiklikul tasandil klassiõega, saades tundma esimest armastuseliblikat kõhus ja läbides kõiki neid piinlikke momente ja äpardusi, mis esimese suhtega kaasnevad. Samuti kogedes armastust kõrvaltvaataja rollis - uurides oma vanemate halli ning luitunud abielu.

Teadmata midagi suhetest ja omamata aimu kõigest sellest, mis armastusega kaasneb, ei suuda Oliver kuigi adekvaatselt tajuda oma vanemate abielu tabanud mõõnaperioodi - mistõttu on ta pannud vanemate suhtele väga raske diagnoosi: abielu on karile jooksnud ja tema asi on see taas toimima panna. Kahjuks teeb see teismeline "abielunõustaja" ja boyfriend'i staatuses veel suhteliselt roheline nooruk kõik vaid hullemaks, sest tema jaoks on ilmselgelt liiast korraga koolis käia, vanemate abielu päästa, süütust kaotada ja viimasest midagi enamat edasi arendada.

Tegu ei ole kitšiliku noorte seksikomöödiaga, vaid haarava analüüsiga, milles võetakse väikesteks tükikesteks lahti ühe veidike veidra teismelise tundeelu.

Film on kunstiliselt hästi teostatud: see on jaotatud temaatiliselt osadeks, mille kaudu on parem jälgida süžee käiku ning mis lisab koomilisust. Režissöör on Richard Ayoade. Peaosades noorema põlvkonna ühed eredamad tähed, segaduses ja armuvalus Graig Roberts (Oliver Tate) ning tema armastuse objekt Yasmine Page (Jordana Bevan).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing