• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Armuelu läbi teismelise prillide

  "Submarine" on südamlik ning humoorikas lugu Oliveri-nimelise poisi kogemustest armastuse vallas.
  Kogemusi saab poiss mitmel rindel: isiklikul tasandil klassiõega, saades tundma esimest armastuseliblikat kõhus ja läbides kõiki neid piinlikke momente ja äpardusi, mis esimese suhtega kaasnevad. Samuti kogedes armastust kõrvaltvaataja rollis - uurides oma vanemate halli ning luitunud abielu.
  Teadmata midagi suhetest ja omamata aimu kõigest sellest, mis armastusega kaasneb, ei suuda Oliver kuigi adekvaatselt tajuda oma vanemate abielu tabanud mõõnaperioodi - mistõttu on ta pannud vanemate suhtele väga raske diagnoosi: abielu on karile jooksnud ja tema asi on see taas toimima panna. Kahjuks teeb see teismeline "abielunõustaja" ja boyfriend'i staatuses veel suhteliselt roheline nooruk kõik vaid hullemaks, sest tema jaoks on ilmselgelt liiast korraga koolis käia, vanemate abielu päästa, süütust kaotada ja viimasest midagi enamat edasi arendada.
  Tegu ei ole kitšiliku noorte seksikomöödiaga, vaid haarava analüüsiga, milles võetakse väikesteks tükikesteks lahti ühe veidike veidra teismelise tundeelu.
  Film on kunstiliselt hästi teostatud: see on jaotatud temaatiliselt osadeks, mille kaudu on parem jälgida süžee käiku ning mis lisab koomilisust. Režissöör on Richard Ayoade. Peaosades noorema põlvkonna ühed eredamad tähed, segaduses ja armuvalus Graig Roberts (Oliver Tate) ning tema armastuse objekt Yasmine Page (Jordana Bevan).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaja Kallas ja Jüri Ratas pole turteltuvid. Ja seda pole vajagi
Mänguplaan peab olema, olgu või halb, ütlevad maletajad. Valitsuse plaan järsult tõusnud energiahindade leevendamise küsimuses on kaugel täiuslikkusest, küllap kohati lausa probleemne. Ent Äripäev tunnustab juhtkirjas valitsuserakondi kokkuleppele jõudmise eest.
Mänguplaan peab olema, olgu või halb, ütlevad maletajad. Valitsuse plaan järsult tõusnud energiahindade leevendamise küsimuses on kaugel täiuslikkusest, küllap kohati lausa probleemne. Ent Äripäev tunnustab juhtkirjas valitsuserakondi kokkuleppele jõudmise eest.
Intel rajab 100 miljardi dollari eest kiibitehaseid
Intel investeerib USAs Ohio osariigis 20 miljardit dollarit kahe kiibitehase ehitamiseks, teatas ettevõte reedel. See on esimene samm tootmise laiendamises, millega plaanitakse luua kaheksa kiibitehast, mille kogumaksumus on 100 miljardit dollarit.
Intel investeerib USAs Ohio osariigis 20 miljardit dollarit kahe kiibitehase ehitamiseks, teatas ettevõte reedel. See on esimene samm tootmise laiendamises, millega plaanitakse luua kaheksa kiibitehast, mille kogumaksumus on 100 miljardit dollarit.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
Kinnisvaraturg tegi viimases kvartalis rekordi
Eelmise aasta viimases kvartalis tehti kinnisvaraga ostu-müügitehingut rekordilise koguväärtusega 1,64 miljardit eurot, näitavad maa-ameti andmed.
Eelmise aasta viimases kvartalis tehti kinnisvaraga ostu-müügitehingut rekordilise koguväärtusega 1,64 miljardit eurot, näitavad maa-ameti andmed.