IMFi eksjuht võib pääseda, sest toatüdruk valetas

Katri Soe-Surén 01. juuli 2011, 10:44

IMFi eksjuhi Dominique Strauss-Kahni seksiprotsess on „kollapsi äärel“, kirjutab New York Times. Nimelt on prokuratuur välja selgitanud, et juhtumi peamine tunnistaja ei ole piisavalt usaldusväärne.

NYT allikate teatel on uurijad avastanud Strauss-Kahni kohtusse kaevanud New Yorgi hotelliteenija juures „märkimisväärseid usutavuse lünki“. Küll on tõestatav fakt, et Strauss-Kahni ja naise vahel toimus seksuaalakt, kuid naine on uurijatele „korduvalt valetanud“. 

NYT andmetel suhtles toatüdruk päev pärast vahejuhtumit ka ühe vangis viibiva mehega, kus rääkis, millist kasu ta Strauss-Kahni süüdistamisest loodab. Mees omakorda, kes istub vangis marihuaana omamise eest, on viimase kahe aasta jooksul toatüdruku arvele kandnud 100 000 dollarit. Samuti olevat avastatud ebatäpsusi Guineast pärit naise asüülitaotluses.

Kuigi protsess Strauss-Kahni üle pidi jätkuma alles juuli keskel, võib New Yorgi ülemkohus otsustada juba täna, et Strauss-Kahn pääseb koduarestist ja võib USA piires vabalt ringi liikuda.

Strauss-Kahni süüdistatakse toateenija vägistamiskatses ja ahistamises New Yorgi luksushotellis Sofitel. Strauss-Kahn pääses 6 miljoni dollarise kautsjoni eest  koduaresti ning maksab kuus 250 000 dollarit enda jälgimise eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. July 2011, 16:56
Otsi:

Ava täpsem otsing