29. august 2011 kell 9:25

Nobelist: EKP langetagu intressi

Nobeli majanduspreemia laureaat Joseph Stiglitz nõuab Euroopa Keskpangalt, et viimati tõstetud intressimäära peab uuesti langetama.

Inflatsioon ei ole Euroopa kõige põletavam probleem, ütleb Stiglitz intervjuus ajalehele Handelsblatt. „Kontinent on praegu selgelt majanduslanguses. Seda näitavad muuhulgas ka Saksamaa viimased majandustulemused,“ ütles Stiglitz.

Kui EKP tõstis aprillis ja juulis baasintressimäära mõlemal korral 0,25 protsendipunkti kokku 1,5 protsendile, siis USA keskpank teatas, et intressimäärad jäävad 2013. aasta keskpaigani nulli lähedale.

Stiglitzi arvates koormab Euroopa ja USA mittesünkroonne intressipoliitika Euroopa majandust. „EKP praegune rahapoliitika ajab euro kalliks ja kahjustab muuhulgas ka Saksa eksporti.“

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum