Liivi Tamm • 2. oktoober 2011 kell 21:00

Aeg koduseinte vahel mõnuleda

Oktoobrikuiste hoovihmade lakkamatud seeriad plekk-katusel trummeldamas, mantlitaskud täis kastanimunasid ning selle aasta esimene tuli kaminas...

Käes on aeg, kui oma kodus saabuvat külma trotsida. Heaolutunne õdusast ja soojast pesast on tuttav paljudele. Maavanaema juures kuuluvad sügise saabumise juurde villased sokid ja soojad tuhvlid. Uutes majades saab sügise kiuste paljajalu ringi uidata ka praegu.

Oma Maja oktoobrinumber keskendubki põrandatele. Räägime põrandaküttest, anname lühiülevaate vannitoaplaatide moesuundadest ja paigaldusnippidest ning uurime laudpõranda viimistlemise võimalusi.

Vahendeid eri masti. Õlitatud põranda puhul tuleb süveneda sellesse, kuidas seda hooldada. Kas põrandale on kantud naturaal-, UV-õli või õlivaha, ei tee asjatundmatu silmaga üldjuhul selgekski. Mida eelistada ja kuidas jalgealust hooldada, oleneb mõistagi põranda tüübist.

"Uurige spetsialistilt" on siinkohal niivõrd korrutatud soovitus, et mõjub oma trafaretsuses mõnikord ütleja soovile vastupidi. Uisapäisa asja kallale tormates ja kiirustades tehtut on muidugi keeruline parandada...

Margit Aule tegemised. Portreeloos kajastame noore andeka arhitekti ettevõtmisi.

Margit Aule tööde hulka kuuluvad Tallinna teletorn, energia avastuskeskus, Lennusadama vesilennukite angaarid ning Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoone. See on nimekiri, mis ideedeküllust lubades võib kadestama panna nii mõnegi kõrvalseisja.

Margit Aule ise usub, et toredaks teebki arhitektuuri see, et tähtsust ei oma mitte füüsiline vanus, vaid vaimne värskus.

Soovin, et seda värskust ja pealehakkamist meis ja meie ümber ikka rohkem oleks.

Hetkel kuum