4. oktoober 2011 kell 6:29

Aasia aktsiad ja toorained kukuvad

Kartuses, et Euroopa võlakriis võib levida, on Aasia investorid müünud odavamaks nii aktsiaid kui tooraineid kolmandat päeva järjest. Ühtlasi tõusis jeen enam kui kümne aasta tugevaimale tasemele euro vastu.

MSCI Asia Pacific indeks uppus täna Tokyos pärastlõunal 2,1%, liikudes madalaima sulgemispunkti suunas pärast 2009. aasta juulit. USAs tõusis Standard & Poor's 500 indeks 0,2% pärast kahepäevast kukkumist, jäädes vaid ühe protsendipunkti kaugusele karuturust.

Kehv minek on eurol ja see tähendab kehva minekut ka Jaapani ettevõtetele. Euro kukkus päevasiseselt Jaapanis, võrdudes 101,24 jeeniga, mis on nõrgim tase pärast 2001. aasta juunit.

Kuigi turud on miinuses, siis pole langus täna olnud väga hull. Jaapani Nikkei 225 indeks on kukkunud protsendi, samas kui Hang Sengi ja Shanghai A-aktsiate indeks on langenud vastavalt 0,40% ja 0,26%. India Sensex indeks on napilt 0,04% plussis.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum