7. oktoober 2011 kell 7:45

Soros jäi trahvivaidluses Euroopa kohtule alla

USA miljardärist investor George Soros pidi vastu võtma kaotuse Euroopa Inimõiguste Kohtus, kuhu ta oli edasi kaevanud talle määratud miljonitrahvi.

Prantsuse kohus mõistis Sorosile aastal 2002 insaidertehingute eest Société Générale'i panga ülevõtmisel trahvi 2,2 miljonit eurot. Euroopa kohus Strasbourgis otsustas nüüd, et trahv oli määratud korrektselt.

Sorose argument oli, et insaidertehingud ei olnud toona Prantsusmaal piisavalt selgelt defineeritud. Prantsuse õiguse asemel oleks pidanud rakendama selgemat Euroopa Liidu seadusandlust.

Nii kaebaski Soros asja edasi lähtudes põhimõttest "ilma seaduseta pole ka trahvi", mis tugineb artiklile seitse Euroopa Inimõiguste Konventsioonis. Strasbourgi kohtunike sõnul oli aga tol ajal kehtinud prantsuse õigus piisavalt selgelt formuleeritud.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum