• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ETK käive kasvas III kvartalis 8,3%

  ETK Grupi kolmanda kvartali netokäive oli 105,2 miljonit eurot, kasvades aastaga 8,3%.

  ETK juhatuse esimehe Kati Kusmini sõnul on müügi kasvutempo võrreldes II kvartaliga aeglustunud. "Kuid vaatamata tarbijauuringutes ilmnevale tarbijate kindlustunde vähenemisele suurenes septembris üllatuslikult müügikasv taas, olles ETK grupis kvartali suurima kasvuga kuu," lisas ta.
  Suurima osa grupi käibest moodustas III kvartalis kauplustekett Konsum, mille netokäive ulatus 48,7 miljoni euroni ning tõusis aastaga 14,3%. Konsumi ketti kuulub 69 kauplust, mida on neli kauplust enam kui aasta tagasi.
  A ja O kaupluste netokäive oli vaadeldaval perioodil 24,4 miljonit eurot, mis on 2010. aastaga võrreldes 3,5% suurem. Ketti kuulus septembri lõpus 160 kauplust ehk kaks kauplust enam kui eelmisel aastal.
  Maksimarketi kauplusteketi kolmanda kvartali netokäive 14,8 miljonit eurot on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes suurenenud 4,9% ning kaupluste arv jäänud samaks.
  Toidu- ja esmatarbekaupade kauplusekettide osakaal ETK Grupi käibest käesoleva aasta III kvartali kokkuvõttes oli järgmine: Konsum 46%, A ja O 23%, Maksimarket 14%. Muude kaupluste käibe osakaal ETK Grupi käibest moodustas 17%.
  Grupi üheksa kuu käive oli 290,3 miljonit eurot, mis on aastataguse perioodiga võrreldes 9,1% suurem.
  Statistikaameti kaheksa kuu toidu- ja esmatarbekauba turu andmete alusel oli ETK turuosa 21%, sealhulgas spetsialiseerimata kaupluste osas – kus ülekaalus toidukaubad ja joogid –, 22,4%.
  ETK püsikliendiprogrammi Säästukaarte oli septembri lõpu seisuga rohkem kui 343 000 kliendil. Säästukaardi klientide ostude osakaal kogu grupi jaekäibest moodustas 59%.
  Eesti kapitalil põhinev Eesti Tarbijateühistute Keskühistu asutati 1917. aastal. ETK-le kuuluvad Maksimarketi, Konsumi, A ja O, E-Ehituskeskuse, Säästu, Meieri ja Säästukaardi kaubamärgid. ETK gruppi kuulub 364 müügiüksust üle Eesti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Puidutööstuse TOP: nõudluse metsik tõus tekitas ka tootjatele probleeme Reastatud 112 edukaimat firmat!
Puidutööstuse TOPi võitja, Pärnumaal teguseva Ecobirch AS juhataja Gert Rahneli sõnul tekitas tooraine suur nõudluse kasv paljudele puitmaterjalide tootjatele raskusi. Ecobirch sai nõudluse järsu kasvuga hästi hakkama, märkis Rahnel.
Puidutööstuse TOPi võitja, Pärnumaal teguseva Ecobirch AS juhataja Gert Rahneli sõnul tekitas tooraine suur nõudluse kasv paljudele puitmaterjalide tootjatele raskusi. Ecobirch sai nõudluse järsu kasvuga hästi hakkama, märkis Rahnel.