• Jaga lugu:

  USA kimbutab toorainespekulante

  USA peaks täna avaldama karmimad meetmed, et piirata tooraineturgudel spekuleerimist, mis suunab neli aastat kestnud debati regulaatoritelt kohtusse.

  Tooraineturu regulaator CFTC pooldab positsioonilimiitide seadmist, mis piiraks ära igale kauplejale ära numbriliselt, kui palju ta tohib omada futuure, swappe ja optsioone, kirjutab Reuters, kelle kätte jõudis eelmisel kuul töös olnud dokument.
  Arvatakse, et turuosalised lähevad seaduse tõttu kohtusse tururegulaatoriga.
  Positsioonilimiidid võivad sattuda surve alla, kuna kava kulud kaaluvad üle tulud, mistõttu paljud tööstusharu esindajad ütlevad, et see muudab turud riskantsemaks ning suunab tehingud vähem reguleeritud süsteemidesse.
  Prantsusmaa kaotas nädalavahetusel lahingu, mille eesmärk oli suruda läbi meetmed kütuse- ja toidutoorainete reguleerimiseks. Briti FSA, kes teostab järelevalvet suurima mitte-USA toorainebörsi üle, on samuti limiitide kehtestamise vastu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Pfizer ja Moderna tõstsid koroonavaktsiini hinda
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.