• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nordea Eesti kasum kasvas 35%

  Nordea Eesti on püsinud vaatamata muutlikule väliskeskkonnale kasvurajal ning suurendanud laenu- ja liisinguportfelli. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on Nordea kasum kasvanud 35% ehk 29 miljoni euroni, ettevõtte kogutulu aga 7% ehk 57 miljoni euroni, teatas pank.

  „Eesti oodatust kiirem majanduskasv aasta esimeses pooles ning majandusliku kindlustunde säilimine on avaldanud positiivset mõju nii eraisikute kui ettevõtete laenu- ja investeerimisaktiivsusele,“ ütles Nordea panga juht Vahur Kraft. „Vaatamata üldisele laenuturu langusele on Nordea kolme kvartaliga kasvatanud oluliselt laenu- ja liisinguportfelli mahtu. Iseäranis kiire kasvutempo on olnud liisingus, kus oleme sel aastal võitnud 2000 uue kliendi usalduse.“
  Nordea Eesti vara maht moodustas septembri lõpu seisuga 3,1 miljardit eurot. Nordea Eesti laenuportfell ulatus septembri lõpus ligi 2,9 miljardi euroni. Võrreldes mulluse aasta sama perioodiga on Nordea laenu- ja liisinguportfelli kasvatanud 6%. Liisinguportfell kasvas aastases võrdluses 18%, ulatudes 463 miljoni euroni. 
  Nordea Eesti ettevõtete laenu- ja liisinguportfell moodustas septembri lõpus 1,8 miljardit eurot (kasv 6%). Sellega hoiab Nordea ettevõtete laenuturul Eestis teist positsiooni. Eraisikute laenu- ja liisinguportfell kasvas aastases võrdluses 7% ja ulatus septembri lõpus 1 miljardi euroni. Krediidiportfelli kvaliteet on jätkuvalt väga hea, laenukahjumi osakaal kogu portfellist moodustas kolme kvartali jooksul 0,24%.
  „Välismajanduse ebastabiilne keskkond aasta lõpus ja meie ekspordipartnerite majanduskasvu aeglustumine vähendab ka Eesti tarbijate kindlustunnet ja sisenõudlust ning mõjutab pangandussektori arengut. Kiiresti muutuvas majanduskeskkonnas on äärmiselt tähtis panga usaldus ja nõustamise kvaliteet.  Seetõttu peab Nordea sõltumata keskkonnast ka edaspidi kinni lubadusest olla kodupankadest kõige personaalsem,“ sõnas Kraft.
  Nordea Pensionid  (Nordea Pensions Estonia) valitsemise all oleva pensionivara maht kasvas III kvartalis 14 ning võrreldes möödunud aastaga 75% võrra. Septembri lõpu seisuga on Nordeas üle 20 000 pensionikoguja ning fondide vara maht läheneb 39 miljonile eurole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.