Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nordea Eesti kasum kasvas 35%

  Nordea Eesti on püsinud vaatamata muutlikule väliskeskkonnale kasvurajal ning suurendanud laenu- ja liisinguportfelli. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on Nordea kasum kasvanud 35% ehk 29 miljoni euroni, ettevõtte kogutulu aga 7% ehk 57 miljoni euroni, teatas pank.

  „Eesti oodatust kiirem majanduskasv aasta esimeses pooles ning majandusliku kindlustunde säilimine on avaldanud positiivset mõju nii eraisikute kui ettevõtete laenu- ja investeerimisaktiivsusele,“ ütles Nordea panga juht Vahur Kraft. „Vaatamata üldisele laenuturu langusele on Nordea kolme kvartaliga kasvatanud oluliselt laenu- ja liisinguportfelli mahtu. Iseäranis kiire kasvutempo on olnud liisingus, kus oleme sel aastal võitnud 2000 uue kliendi usalduse.“
  Nordea Eesti vara maht moodustas septembri lõpu seisuga 3,1 miljardit eurot. Nordea Eesti laenuportfell ulatus septembri lõpus ligi 2,9 miljardi euroni. Võrreldes mulluse aasta sama perioodiga on Nordea laenu- ja liisinguportfelli kasvatanud 6%. Liisinguportfell kasvas aastases võrdluses 18%, ulatudes 463 miljoni euroni. 
  Nordea Eesti ettevõtete laenu- ja liisinguportfell moodustas septembri lõpus 1,8 miljardit eurot (kasv 6%). Sellega hoiab Nordea ettevõtete laenuturul Eestis teist positsiooni. Eraisikute laenu- ja liisinguportfell kasvas aastases võrdluses 7% ja ulatus septembri lõpus 1 miljardi euroni. Krediidiportfelli kvaliteet on jätkuvalt väga hea, laenukahjumi osakaal kogu portfellist moodustas kolme kvartali jooksul 0,24%.
  „Välismajanduse ebastabiilne keskkond aasta lõpus ja meie ekspordipartnerite majanduskasvu aeglustumine vähendab ka Eesti tarbijate kindlustunnet ja sisenõudlust ning mõjutab pangandussektori arengut. Kiiresti muutuvas majanduskeskkonnas on äärmiselt tähtis panga usaldus ja nõustamise kvaliteet.  Seetõttu peab Nordea sõltumata keskkonnast ka edaspidi kinni lubadusest olla kodupankadest kõige personaalsem,“ sõnas Kraft.
  Nordea Pensionid  (Nordea Pensions Estonia) valitsemise all oleva pensionivara maht kasvas III kvartalis 14 ning võrreldes möödunud aastaga 75% võrra. Septembri lõpu seisuga on Nordeas üle 20 000 pensionikoguja ning fondide vara maht läheneb 39 miljonile eurole.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peeter Koppel: ees võib oodata inflatsiooni teine laine
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
Investor, kelle juures käivad rahahädas inimesed nõu küsimas
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Nädala raadiohitid: kas turgudel optimismi jagub?
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.

Olulisemad uudised

Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.