Pipi kasseerib raha sisse

Kadri Bank 30. oktoober 2011, 13:27

Samal ajal kui Eesti ettevõtjad püüavad kõikvõimalikel viisidel panna kasumit teenima laste armastuse Leiutajateküla Lotte vastu, kasseerivad rootslased oma legendaarsete raamatukangelaste pealt.

Rootsi majandusleht Dagens Industri kirjutab, et kuigi üldiselt on Rootsi kirjastustel käes rasked ajad, on lasteraamatute kirjastus Raben & Sjorgen sõiduvees tänu klassikalistele Rootsi raamatukangelastele nagu Pipi Pikksukk.

"Me istume tänu kõigile neile klassikalistele Rootsi tegelastele kullaaugu otsas," ütles kirjastuse esindaja Kristin Tjulander ajalehele. Raben & Sjorgen toodab raamatute kõrval armastatud kangelastega mänge ja kirjatarbeid. "See on saanud uueks viisiks, kuidas me raamatutele tähelepanu püüame ja müüki kasvatame," rääkis Tjulander.

Kirjastus alustas Pipi Pikksukkade, Vahtramäe Emilite ja teiste karakteritega toodete müüki 2007. aastal. Selle ajaga on selliste kaupade käive kasvanud miljonilt Rootsi kroonilt (ca 110 000 eurolt) sel aastal oodatava 20 miljoni kroonini (2,2 mln euroni).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2011, 10:24

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing