• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Spaad pürgivad suurema tuntuse poole

  "Kõige suurema hulga saadud toetusest tahame kulutada turundamisele, et klastri partnerid oleksid tuntud lähi- ja välisturgudel," ütles liidu president Irene Väli.
  EASi klastriprogrammi koordinaator Tiiu Evert pidas positiivseks, et Eesti spaad turundavad selle valdkonna võimalusi üheskoos. "Meie finantseerime kogu projekti mahust kuni 70% ja 30% peavad nad ise panema. Kas paneb liit või partnerid eraldi, see on nende omavaheline kokkulepe," selgitas ta.
  Väli sõnul on klastri partnerid liidu ravispaad. "Heaoluspaad on jäänud äraootavale seisukohale, kuidas programm ja tegevus käivituvad. Loodame näha neid liitumas lähiajal."
  Bernhard Spa Hotelli omanik Madis Mutso nentis, et mõnes mõttes annab see programm osalistele konkurentsieelise. Otepääl asuv Bernhard Spa Hotell spaaliitu ei kuulu. "Ilus oleks, kui riik toetaks toote- ja teenusepõhiselt, mitte niivõrd organisatsioonipõhiselt. Üldisemas plaanis on oluline ikkagi, et kogu sektor areneb. Kes soovivad ja väärivad, võiksid sellest toetusest väikese tükikese saada, mitte ainult valitud klubid," leidis Mutso.
  Tingimused igaühele ei sobi. Mutso oleks spaaliidu liige küll, kui tingimused oleksid vastuvõetavad. "Spaaliidu aasta liikmemaks päris korralik, paar aastat tagasi oli vist 150 000 krooni. Praegu oleme Hotellide ja Restoranide Liidu liige, oleme käinud messidel ja see on kasuks tulnud, ikkagi otsene turundustegevus," lausus ta.
  Liitu ei kuulu ka Hotell Saaremaa Thalasso Spa. "Seal on oma nõuded, mis on vaja täita. Me küll tegutseme selles suunas, et saaksime liikmeks, aga seda ilmselt ei juhtu niipea. See puudutab nõudmisi teenustele," rääkis hotell-spaa tegevjuht Ulvi Lehtsalu.
  Samast klastri toetamise meetmest sai 2009. aasta lõpus raha ka Pärnumaa Turism SA, et turundada Pärnumaad sihtkohana. Summa oli 17 716 eurot.
  Pärnumaa Turism SA juht Kaire Ilus jäi toetusega väga rahule. "See aitas meid edasi. Panime kokku strateegia, kuidas edasi minna nii, et Pärnu külastatavust kogu aasta läbi suurendada," rääkis Ilus.
  EASi koordinaatori Tiiu Everti sõnul ei saa sellest projektist kindlasti mitte "Welcome to Estonia" kordus, sest see on väga spetsiifiliselt sihtturgudele suunatud kampaania spaade teenuste müümiseks. ""Welcome to Estonia" oli väga üldine kampaania Eesti tutvustamiseks," märkis ta
  Tema sõnul vaadatakse tulemuse hindamisel raha sihipärase kasutamise kõrval ka konkurentsivõime tõusu, ekspordikäivet, lisandväärtuse kasvu. "Tahame kindlasti näha uusi tooteid, teenuseid ja rahvusvahelistumist - näiteks, kas nad on rahvusvaheliselt edendanud oma müüki nii, et välisturistide arv on kasvanud rohkem, kui nad arvasid," lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.