23. november 2011 kell 15:26

Hiina edestas nutitelefoniturul USA-d

Hiinast sai kolmandas kvartalis maailma suurim nutitelefoniturg, kui tänu müügikampaaniatele suudeti edestada senist liidrit USA-d, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Nutitelefonide saadetised kasvasid Hiinas eelmises kvartalis 58% võrra rekordilise 23,9 miljonini, samas kui USA-s langesid need 7% võrra tasemele 23,3 miljonit.Hiina kasvu taga olid operaatorite korraldatud sooduskampaaniad, mis võimaldasid klientidele telefone, seal hulgas ka iPhone’i mudeleid, pikaajalise lepingu eest odavama hinnaga.

Samas usuvad analüütikud, et USA pole veel lõplikult oma positsiooni käest andnud, sest tellimuste langus oli väidetavalt seotud uue iPhone’i mudeli tulekuga neljandas kvartalis, mis pani mitmeid inimesi oma ostu edasi lükkama. 

Hiina nutitelefonituru liidriks oli kolmandas kvartalis Nokia, mille turuosa ulatus 28%-ni. USA-s oli nimekirja eesotsas HTC 24%-se turuosaga ja Apple’ile jäi 20,6 % turust.

Autor: Maarja-Liis Mitri

Hetkel kuum