• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pimco Gross: 5% aastatootlus saab edaspidi keeruline olema

  Enamus investoreid ei teeni järgnevatel aastatel üle 5% aastatootlust seoses majanduskasvu piiravate võlaprobleemidega USAs ja Euroopas, ütles maailma suurima võlakirjafondi Pimco üks tegevjuhte Bill Gross täna.

  „Investorid peaksid teadvustama, et euroala probleemid on globaalsed ning pikaajalise iseloomuga, peegeldades maailma kasvudünaamikat, mis sai alguse 2008. aastal,” ütles Gross. „Kulub veel mitmeid aastaid, enne kui euroala, USA ning Jaapan pääsevad suurest võlakoormast ja madalast kasvust.”
  Seniks peavad investorid leppima aga madala kasvu ja väikese tootlusega, ütles Gross.
  „Kui sinu pikaajaline portfelli tootlus võlakirjades või aktsiates ületab 5%, peaksid sa oma tootlust pidama väga heaks,” ütles Gross.
  Pimco ise on sattunud see aasta kriitikatule alla seoses oma investeeringute pärast. Gross vabandas hiljuti selle aasta kehva tootluse pärast, pidades valeks USA võlakirjadele panustamist. Vaatamata võlavaidlusele ja 1,3 triljoni dollarilisele defitsiidile, on see aasta investorite huvi USA võlakirjade vastu olnud väga suur. Gross ütles, et on leidnud teisi turge, kuhu investeerida, sealhulgas Kanada, Suurbritannia ja Austraalia.
  Pimco 244 miljardi dollariline Total Return Fundi selle aasta tootlus on olnud 2%. Pimco haldab 1,35 triljoni dollari väärtuses varasid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.