Rainer Saad • 29. november 2011 kell 15:56

Pimco Gross: 5% aastatootlus saab edaspidi keeruline olema

Enamus investoreid ei teeni järgnevatel aastatel üle 5% aastatootlust seoses majanduskasvu piiravate võlaprobleemidega USAs ja Euroopas, ütles maailma suurima võlakirjafondi Pimco üks tegevjuhte Bill Gross täna.

„Investorid peaksid teadvustama, et euroala probleemid on globaalsed ning pikaajalise iseloomuga, peegeldades maailma kasvudünaamikat, mis sai alguse 2008. aastal,” ütles Gross. „Kulub veel mitmeid aastaid, enne kui euroala, USA ning Jaapan pääsevad suurest võlakoormast ja madalast kasvust.”

Seniks peavad investorid leppima aga madala kasvu ja väikese tootlusega, ütles Gross.

„Kui sinu pikaajaline portfelli tootlus võlakirjades või aktsiates ületab 5%, peaksid sa oma tootlust pidama väga heaks,” ütles Gross.

Pimco ise on sattunud see aasta kriitikatule alla seoses oma investeeringute pärast. Gross vabandas hiljuti selle aasta kehva tootluse pärast, pidades valeks USA võlakirjadele panustamist. Vaatamata võlavaidlusele ja 1,3 triljoni dollarilisele defitsiidile, on see aasta investorite huvi USA võlakirjade vastu olnud väga suur. Gross ütles, et on leidnud teisi turge, kuhu investeerida, sealhulgas Kanada, Suurbritannia ja Austraalia.

Pimco 244 miljardi dollariline Total Return Fundi selle aasta tootlus on olnud 2%. Pimco haldab 1,35 triljoni dollari väärtuses varasid.

Hetkel kuum