• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Muutuste ootajad pettusid

  Kuigi Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu otsustas usaldushääletusel toetada oma ministreid Ken-Marti Vaherit ja Juhan Partsi, jäi kolmandikule kohalolnutest tulemus hinge kriipima.

  Laupäeva ennelõunal Väätsa mõisa saabunud  IRLi volikogu liikmed kõnnivad saalis nõutult ringi. Viimase kahe nädala jooksul meediakanalite vahendusel edastatud info tekitab vastakaid tundeid ja küsimustele loodetakse päeva lõpuks vastused saada.
  Kiirustades saabunud ministrid lahkuvad õige pea tagumistesse ruumidesse, et erakonna juhatusega viimased detailid läbi arutada.
  Kell 12 kuulutab volikogu esimees Helir-Valdor Seeder istungi alanuks ja kõik, kes pole IRLi liikmed, saadetakse saalist välja. Kava järgi selgitavad majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ja siseminister Ken-Marti Vaher kinniste uste taga oma tegevust elamislubade skandaalis ja riigiettevõtete nõukogu liikmete nimetamisel.
  Kolmetunnise koosoleku ajal kostub saalist vaikuse vahele ka aplausilaineid. Vahepeal selgub, et elamislubade skandaali sattunud Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach on kirjutanud erakonnast lahkumise avalduse. Uudist saadavad poolehoidu avaldavad hõisked.
  Jääb nii, nagu oli. Pärast häälte kokkulugemist kiiresti teatavaks tehtud tulemused toovad enamiku saalist välja voolavate inimeste näole rahuloleva naeratuse – kõik jätkub vanaviisi. Erakorralisel volikogu istungil osalenud 105 inimesest toetas Partsi jätkamist 98 ning Vaheri ametisse jätmist 70 partei liiget.
  Vaher sümboolse žestiga ei nõustu. Mõne aja pärast selgub, et erakonna isamaalastest liikmed ootasid siseministrilt  žesti, mis oleks volikogu ühendanud. Nimelt soovitas Tunne Kelam enne hääetamist siseministrile anda sümboolselt oma lahkumisavaldus peaministri kätte.
  “See tähendab ministri valmisolekut võtta endale poliitiline vastutus. Kutsusin siseministrit üles veel enne hääletamist, kas ta oleks valmis seda tegema. See oleks tähendanud, et oleksime saanud mõlemale ministrile täie usalduse anda. Kahjuks jäi see tegemata ja nüüd vaatame, mis saab,” selgitab Kelam.
  Pärast istungit märkamatult lahkuda püüdnud Ken-Marti Vaher avalduse sümboolset esitamist vajalikuks ei pea. “Tänane erakonna koosolek oli selleks, et ministrite seisukohad ja arvamused ära kuulata ning korraldada usaldushääletus, mida põhikiri nõuab,” lausub ta jopet selga pannes.
  Lagle Parekile oleks meeldinud, kui siseminister oleks Kelami soovitust kuulda võtnud. “Ettepanek anda võimalus, kuid otsustada pärast uurimist oleks mulle kõige rohkem meeldinud,” sõnas ta.
  Istungi järel jäid partei isamaalastest liikmed üheskoos õue erakonna tulevikku arutama.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Jaagant: Keskerakonna liikmed peaksid nõudma Ratase tagasiastumist
Keskerakonna kohalike volikogude valimiste tulemus on nagu tomat supermarketi puuviljaletis – kaugelt ja õige valguse all vaadates täitsa ilus, aga tegelikult vaevu heleroosa ning täiesti maitsetu, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Urmas Jaagant.
Keskerakonna kohalike volikogude valimiste tulemus on nagu tomat supermarketi puuviljaletis – kaugelt ja õige valguse all vaadates täitsa ilus, aga tegelikult vaevu heleroosa ning täiesti maitsetu, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Urmas Jaagant.
Volvo Cars sihib 23 miljardi dollarist hinnasilti
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Nortal ostis tüki võlgadega maadelnud idufirmast
Nortal omandas vähemusosaluse küberturvalisuse idufirmas Talgen Cybersecurity, kes võitles veel hiljaaegu ligikaudu 100 000 euro suuruse maksuvõlaga.
Nortal omandas vähemusosaluse küberturvalisuse idufirmas Talgen Cybersecurity, kes võitles veel hiljaaegu ligikaudu 100 000 euro suuruse maksuvõlaga.
Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.