15. detsember 2011 kell 14:26

Turud lõpetamas positiivset päeva

Kui hommikul oli näha, kuidas kuld ja aktsiaturud langesid, siis päeva peale on investorite meelestatus muutunud ja Euroopa ning USA turud tagasi rohelises.

Esimest korda selle nädala jooksul suutis euro dollari vastu kallineda. Euroopa Keskpanga 15. detsembri kurss on 1,3019 dollarit ühe euro kohta.

Positiivsust lisas ka fakt, et Hispaania suutis edukalt võlga müüa. Riik müüs 6 miljardi euro eest viie, üheksa ja 10 aasta pikkusi võlakirju ning viieaastastel võlakirjadel kukkus tootlus lausa 27 baaspunkti võrra.

USAs lisas optimismile hoogu fakt, et töötuhüvitiste taotlejate arv kukkus kolme aasta madalaimale tasemele ja New Yorgi Föderaalreservi tootmisindeks saavutas viimase seitsme kuu tipu.

Eilsele enam kui 5% languse sai kuld täna pidama, püsides kell 16.45 1590 dollari peal untsist ehk 0,18% kõrgemal. Samuti eile 5% kukkunud toornafta on samuti pidama saanud, kallinedes New Yorgis 0,3%, 95,25 dollarini barrelist.

Tallinna börs täna paraku langes ning liigub varmalt aasta madalaima taseme suunas taas. OMX Tallinn indeks sulgus 540,85 punkti peal. Väga imelist minekut näitas Balti lisanimekirjas olev Järvevana aktsia, mis kallines 51,72%. Tähelepanu väärib aga fakt, et 20 000 eurose käibega jäi aktsia alla vaid kolmele põhinimekirja aktsiale.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum