24. detsember 2011 kell 8:38

Milline inimene on Rain Lõhmus?

Sõber Kaur Kender nimetab Äripäeva aasta ärimeheks valitud Rain Lõhmust üheks targemaks inimeseks, kellega ta on kokku puutunud.

Tasakaalukas, mänguline, uudishimulik – nii kirjeldavad Lõhmust tema kaaslased.

Andres ViisemannLHV osanik

Rain on olnud mulle vanema venna eest. Oleme kakskümmend aastat külg külje kõrval töötanud ja teineteist aidanud.

Ma ei ole kahekümne aasta jooksul kuulnud, et Rain oleks häält tõstnud või endast välja läinud. Ka kõige raskemates olukordades on ta jäänud tasakaalukaks ning säilitanud kaine ja eesmärgile orienteeritud mõtlemise.

Rain on läbirääkimistel raske vastaspool, kuid kui temaga milleski kokku leppida, võib kindel olla, et ta peab oma sõna. Ka olukordades, mis halva õnne tõttu on tema vastu pööranud, austab ta kokkuleppeid.

Kaur Kendersõber ja raamatu “Raha” kaasautor

Rain on kindlasti üks targemaid inimesi, kellega elu jooksul olen kohtunud. Mänguline on ta alati olnud. Samuti on ta igas situatsioonis võimalust nägev ja otsiv, kuid seejuures ei unusta ta suurt pilti. Ta püüab kogu aeg elimineerida väikseid mõtteid, toimetusi ja väiklaseid inimesi enda ümber, et tal oleks ööpäevas rohkem aega tegeleda suurte plaanide ja ideedega.

Uudishimulikkus on tema puhul väga oluline joon, kuid teisest küljest peitub temas paras annus ükskõiksust.

Ilje ToomingLõhmuse klassijuhataja Tartu 5. Keskkoolist

Rain oli väga taibukas ja kiire reaktsiooniga, kuid loomulikult ei saanud ta alati viisi. TPIs õppis ta kõige nõutumas osakonnas ehk majandust. Toona tehti igasuguseid teste. Rain tegi mälutesti, kus ülikooli õppejõud näitasid tahvlile numbreid ning need tuli meelde jätta. Rain pani selle testi koos ühe tütarlapsega kinni.

Edu saavutavaid inimesi iseloomustab sageli see, et kooli ajal nad eriti silma ei paista, aga nad oskavad tunnis tähele panna. Minu arvates oli Rain see, kes tundides kaasa töötas.

Autor: Katariina Krjutškova, Anu Jõgi

Hetkel kuum