Silvia Kruusmaa • 7. märts 2012 kell 5:55

Ansip: rahulolematust on kõikjal palju

Õpetajate palgamure on kadumas võõraste lippude varju, poliitiliselt arusaamatute nõudmiste taha, leidis peaminister Ansip.

Ansipi sõnul on  mõistetav, ja arusaadav on ka see, kui õpetajad soovivad oma murest valjul häälel streigi kaudu teada anda. "Pole aga õiglane oodata, et pensionäride, päästeametnike, politsei või sotsiaaltöötajate arvel suurendataks hariduskulusid. Sotsid on soovitanud kärpida kaitsekulusid, aga võin kindlalt öelda, et see valitsus ei nõrgenda riigikaitset. Palgatõusuks on ju põhimõtteliselt võimalik makse tõsta ja keegi pole seda välistanud, aga kui soovitakse majanduskasvust kiiremat palgatõusu, siis kas oleme ikkagi maksude tõusuks valmis? Praegune valitsus ei hakka ka kindlasti võlgu võtma ja laste arvel elama," rääkis Ansip.

Haridusminister Jaak Aaviksoo on viidanud konkreetsele allikale: haridusreform tuleb ära teha, vastas peaminister küsimusele, kuidas õpetajate palku ikkagi tõsta.

"Rahulolematust on kõikjal palju. Otsuste langetamisel peaksime ka edaspidi lähtuma tervest talupojamõistusest ja mitte tekitama illusioone, et riigil on kusagil raha ära peidetud, et pruugib vaid kõvemini nõuda ja küllap nad siis raha laiali jagavad," lisas Ansip.

Hetkel kuum