Laura Mallene • 8. mai 2012 kell 15:40

Noop: Kilgi ärid pankrotis - see on fakt

Tarmo Noobi arvates on Rein Kilgi ärid pankrotis, Oliver Kruuda teeb vaid ümberkorraldusi oma ettevõtetes.

Hiljuti on palju kõneainet tekitanud Rein Kilgi ärid, mis suure tõenäosusega pankrotti lähevad. Eile kirjutas Äripäev Oliver Kruuda piimatööstusest, mis sulgeb Tallinna tsehhi ja koondab töötajaid. Äripäev küsis, miks kodumaised toidutöösturid ebaõnnestuvad.

"Rein Kilgi ärid on pankrotis – see on fakt. Et Oliver Kruuda teeb ümberkorraldusi, see ei tähenda ebaõnnestumist. Eesti toiduainetööstus on ikka oluliselt suurem kui Rein Kilk ja Oliver Kruuda kokku," sõnas A Le Coq AS juhataja Tarmo Noop.

"Ma ei tahaks öelda, et on mingi suure ebaõnnestumisega tegemist. Ma arvan pigem vastupidist – kui vaadata Eesti toiduainete sektorit, siis on see päris ilusti majandusraskustele vastu pidanud. Ka kriisi ajal on need kukkumised suhteliselt väiksed – mis on loogiline toiduainetetööstuse puhul. Mul ei ole küll peas ettevõtete koondnäitajad, aga kindlasti ei saa öelda, et toiduainetetööstusel läheb halvasti."

Hetkel kuum