Romet Kreek • 23. mai 2012 kell 9:46

Väikeinvestor nõuab Kreeka võlakirjadele lisatagatist

Üks maailma suurimas võlakirjade restruktureerimises mitte osalenud Kreeka võlakirjade omanik ütles, et nõuab viivitamatut võlakirjade lunastamist, välja arvatud juhul, kui Kreeka valitsus annab tema investeeringule lisatagatise, vahendas Bloomberg.

Väikeinvestor Rolf Koch, kellel on 500 000 frangi väärtuses Kreeka 2013. aasta juulis lõppevaid võlakirju, nõuab endale võrdset kohtlemist Kreekalt lisatagatist nõudnud Soome riigiga. Väikeinvestor kirjutas Kreeka vabariigi makseagendile Credit Suisse’ile vastava nõudekirja.

Kreeka emiteeris 2005. aastal rahvusvahelise õiguse alusel Šveitsi frangis võlakirju. Kui Koch on edukas, võivad ka teised investorid nõuda järeleandmisi, kuna uued võlakirjad ei saa olla ülemuslikud olemasolevate võlakirjade ees.

Hetkel kuum