Ave Lepik • 31. mai 2012 kell 13:31

Soome ja Hispaania filiaal kasvatasid BIGBANKi laenuportfelli

Eesti kapitalil põhinev tarbimislaenude väljastamisele spetsialiseerunud BIGBANK kasvatas tänavu esimeses kvartalis Soome ja Hispaania filiaali edukale laenumüügile tuginedes laenuportfelli ligi 5%.

BIGBANK grupi laenuportfell kasvas kvartaliga 8,6 miljoni euro võrra ehk 4,6% ja ulatus 194,5 miljoni euroni. Laenuportfelli kasv oli suurim Soome ja Hispaania filiaalis, kus vastavalt kasvas väljastatud laenude maht 4,7  ja 3,3 miljoni euro võrra. BIGBANKi koduturul Eestis langes samal ajal väljastatud laenude maht 2,8 miljoni euro võrra. Panga juhatuse esimehe Targo Rausi sõnul oli ettevõtte esimese kvartali laenumüük kooskõlas välisturgudel laienemisele suunatud strateegiaga. “Soome filiaal käivitus edukalt ja ka Hispaanias oleme hoogu sisse saamas. Tänavu esimeses kvartalis registreerisime BIGBANKi Rootsi filiaali, millel näen lähitulevikus sarnaselt Soomega suurt perspektiivi. Samal ajal jätkame aktiivset tegevust ka Balti riikides,” rääkis Raus. BIGBANKi grupp teenis 2012. aasta esimeses kvartalis 2,2 miljonit eurot kasumit, mida on 2011. aasta sama ajaga võrreldes 0,8 miljoni euro võrra rohkem. Puhaskasumi kasvu mõjutas peamiselt intressitulude kasv, mis omakorda tuleneb laenuportfelli kasvust. Panga intressitulud ulatusid esimeses kvartalis 10,9 miljoni euroni, suurenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 2,6 miljonit eurot. Grupi koguvarade maht kasvas I kvartalis 14,7 miljoni euro võrra ulatudes kvartali lõpu seisuga 244,4 miljoni euroni. Kohustuste maht ulatus 190,0 miljoni euroni, kasvades kvartali jooksul 13,5 miljoni euro võrra. Kohustustest moodustavad jätkuvalt suurima osa tähtajalised hoiused. Klientide maksekäitumine püsis esimeses kvartalis stabiilsena. BIGBANKi makseviivituses portfelli osakaal kogu laenuportfellis langes. Märtsi lõpu seisuga töötas BIGBANKis 572 inimest, neist 237 Eestis, 144 Lätis, 85 Leedus, 44 Soomes, 51 Hispaanias ja 11 Rootsis. Kontoreid oli kvartali lõpu seisuga 30, neist Eestis 10, Lätis 7, Leedus 10, Soomes 1, Hispaanias 2. BIGBANK AS on Eesti kapitalil põhinev spetsialiseerunud pank, millel on filiaalid Soomes, Rootsis, Lätis, Leedus ja Hispaanias ning mis pakub piiriülese teenusena oma tooteid ka Austrias, Saksamaal ja Hollandis. 

 

Hetkel kuum