Anne Oja • 25. juuni 2012 kell 15:24

Swed: kõige optimistlikum - toiduainetööstus

Kõige optimistlikumaks investeerijaks on Swedbanki andmetel toiduainetööstus, kus 95% sektori ettevõtetest plaanib käivet kasvatada, 63% tahab teha investeeringuid ja 62% tõsta ekspordi osakaalu.

Olemasolev tootmisreserv on tööstuse üks väiksemaid, kommenteeris Swedbanki toiduainetööstuse sektori juht Artur Leemet lisades, et tänavuse I kvartali tegelikud investeeringud on juba uuringu trendi kinnitanud.

Esimeses kvartalis tegi toiduainetööstus investeeringuid 14,4 miljonit eurot, olles töötlevast tööstusest suurim investeerija. Sealjuures jagunesid investeeringud järgnevalt: 4,0 miljonit eurot piimatootmisesse, 3,8 miljonit eurot pagaritootmisesse ja 1,6 miljonit eurot joogitootmisesse, täpsustas Leemet.

 

Hetkel kuum