• Jaga lugu:

  Gruusia valimised võitis opositsioon

  Eilsetel Gruusia parlamendivalimistel kogus enim hääli kohaliku miljardäri Bidzina Ivanishvili loodud opositsiooniliikumine Gruusia Unelm.

  Gruusia Unelm sai enim hääli erakonnana, samal ajal kui praeguse presidendi Mikheil Saakashvili Ühtne Rahvuslik Liikumine väitis, et nende üksikkandidaadid tegid tugevama tulemuse. Kes saab enamuse parlamendis, selgub lõplikult siiski alles täna, kui saabuvad ametlikud valimistulemused, kirjutab Bloomberg.
  Ivanishvilit on süüdistatud tihedates sidemetes Venemaaga, kust ta on oma varanduse teeninud.
  "Opositsiooni tugev tulemus on selge sõnum Saakashvilile, et kogu rahvas ei toeta enam tema poliitikat," ütles IHS Global Insight analüütik Lilit Gevorgyan. "Ta ei saa enam pidada opositsiooniliidreid Vene agentideks või Gruusia vaenlasteks."
  Mitteametlikel andmetel sai Gruusia Unelm 50 protsenti häältest ja Ühtne Rahvuslik Liikumine 41 protsenti häältest.
  Seni kuulus võimuparteile Ühtne Rahvuslik Liikumine 112 kohta Gruusia 150kohalises parlamendis. Koalitsiooniesindajate väitel usuvad nad endiselt, et saavad vähemalt 100 kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Goldman Sachs tõstis S&P 500 hinnasihti
Investeerimispanga Goldman Sachsi strateegid tõstsid Standard & Poor’s 500 indeksi selle ja järgmise aasta prognoose, tuues põhjusena välja oodatust paremad kasumid ning madalad intressimäärad, vahendab MarketWatch.
Investeerimispanga Goldman Sachsi strateegid tõstsid Standard & Poor’s 500 indeksi selle ja järgmise aasta prognoose, tuues põhjusena välja oodatust paremad kasumid ning madalad intressimäärad, vahendab MarketWatch.
Umbusklikud parteid tantsivad ümber Soomere
Kumbki koalitsioonierakond ega ka sotsid ei taha astuda Tarmo Soomere presidendikandidatuuri osas esimest otsustavat sammu. Seda ei tehtud ka tänasel parteijuhtide nõupidamisel.
Kumbki koalitsioonierakond ega ka sotsid ei taha astuda Tarmo Soomere presidendikandidatuuri osas esimest otsustavat sammu. Seda ei tehtud ka tänasel parteijuhtide nõupidamisel.
Elister OÜ lahendus muudab Viljandi Aken ja Uks ümbruses õhu 85% puhtamaks
Elister OÜ paigaldas puitu töötleva ettevõtte Viljandi Aken ja Uks tootmishoonesse automaatse aktiivsöel põhineva ventilatsioonilahenduse, mis aitab ettevõttel tõsta tootlikkust, täites samal ajal keskkonnanorme ning hoides tööstust ümbritseva õhu varasemast 85% võrra puhtamana. Testimisel saavutati õhupuhtuse näitajaks koguni 99,8%.
Elister OÜ paigaldas puitu töötleva ettevõtte Viljandi Aken ja Uks tootmishoonesse automaatse aktiivsöel põhineva ventilatsioonilahenduse, mis aitab ettevõttel tõsta tootlikkust, täites samal ajal keskkonnanorme ning hoides tööstust ümbritseva õhu varasemast 85% võrra puhtamana. Testimisel saavutati õhupuhtuse näitajaks koguni 99,8%.