• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Palmiõli hinnal nelja aasta suurim langus

  Palmiõli hinnal oli täna suurim langus peale 2008. aasta oktoobrit seoses muredest aeglustuva nõudluse tõttu maailmas, kirjutas Bloomberg.

  Detsembri tähtajaga futuur langes 8,5 protsenti 2255 Malaisia ringgitini (571 eurot) tonni kohta, mis Malaisia derivatiivide börsil on madalaim hind peale 2009. aasta novembrit. Futuurid on viie nädalaga langenud 25 protsenti.
  India konglomeraadi Godrej International Ltd.-i direktor Dorab Mistry sõnul jätkavad Malaisia palmiõli varud oktoobris, novembris ja detsembris tõusmist ning võivad jaanuaris jõuda rekordilise 3 miljoni tonnini.
  Futuurid on maailmamajanduse aeglustumise ja nõudluse vähenemisega alates aprilli 13-kuu tipust langenud 38 protsenti. Palmiõli suurima tootja Indoneesia eksport langes augustis 6,6 protsenti. Suuruselt teise tootja Malaisia saadetised langesid septembris 0,7 protsenti 1,44 miljoni tonnini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Estraveli omanik: eelmine kriis oli võrreldes praegusega lasteaed
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.