Ave Lepik • 8. oktoober 2012 kell 16:07

Talunik palkas põllule akordionit mängiva hernehirmutise

22aastane britt Jamie Fox veedab oma päevi Inglismaal Põhja-Norfolkis Aylshami küla lähedal rapsipõllul, seljas erkoranž jakk ning mängides akordioni ja kõlistades lehmakella.

Oma musikaalseid oskusi rakendab noormees uues ametis hernehirmutisena, peletades neljahektariliselt põllult põldpüüsid, kirjutab North Nolfolk News. Suvel ülikooli lõpetanud muusikaharidusega Jamie kogub tööga raha, et järgmisel aastal Uus-Meremaale reisida. Jamesi nädalateenistus on 250 naela ehk veidi üle 300 euro. 

Talunik William Youngsil jätkub alluva kohta vaid kiitust ning tema sõnul teeb Jamie hernehirmutisena suurepärast tööd.

Jamie sõidab hommikul rattaga tööle, paneb oma "kontori" ehk klapptooli põllule üles, tõmbab jaki selga ja veedab oma päevi lugedes, muusikat kuulates või sudokusid lahendades. Ja kui märkab vaenlast, asub tegevusse. "Mind võib nimetada põllu turvameheks," ütles Jamie. "Kui näen taeva all põldpüüd, hüppan püsti, vehin kätega ja kolistan kella. Akordioni mängin ma rohkem iseenda rõõmuks."

Jamie töö plusside hulka kuuluvad vaikus ja looduse nautimine. Töö miinustena toob ta aga välja külma ja vihma, mille eest pole hernehirmutisel paraku kuskile pääsu.

Hetkel kuum