Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaubamaja käibe kasv III kvartalis aeglustus

  Tallinna Kaubamaja teatas börsile, et III kvartalis kasvas kontserni käive aastaga 4,7 protsenti võrreldes üheksa kuu 7,6protsendise kasvuga, teatas ettevõte börsile.

  Kolmanda kvartali käive oli ettevõttel 115,5 miljonit eurot. Supermarketite käive kasvas 3,5%, 81,8 mln eurole. Kaubamajade käive kasvas 6,8%,  20,2 mln eurole. Kinnisvarade käive kasvas 4%, 2,1 mln eurole. Autokaubanduse tulu kasvas 70,5%, üheksale miljonile eurole. Jalatsikaubanduse käive vähenes 0,1%, 3,8 mln eurole.
  "Kaubamaja kontserni jaoks on aasta olnud tulemuslik kõigis ärisegmentides – oleme laienenud, kasvanud, renoveerinud ja toonud turule uue kontseptsiooni," ütles ettevõtte juhatuse esimees Raul Puusepp pressiteate vahendusel. "Tarbijate ebakindlus ja mõningane heitlikuski on asendunud kaalutletud ostuotsustega. Inimesed ei looda sissetulekute hüppelisele ja kiirele kasvule, kuid on tuleviku suhtes kindlamad ning vajalikke oste kaugesse tulevikku edasi ei lükka," lisas ta.
  Kõik see on avaldanud Puusepa sõnul Kaubamaja kontserni müügitulemustele positiivset mõju ning võimaldanud ette võtta uusi laienemisi, näiteks osta Opelit ja Cadillaci müüva Viking Motors ASi. "Partnerkaardi uuendus kasvatas püsiklientide arvu ning näitas klientide põhjendatud ootust motiveerivatele lojaalsusprogrammidele," märkis ta.
  Puusepa sõnul võiks eraldi välja tuua kaubamajade ärisegmendi 9,1%se kasvu. "Kui aasta alguses toimusid laiaulatuslikud renoveerimistööd kaubamajas, kus Tallinnas said täiesti uue näo nii naiste- kui ka lastemaailm, siis viimasel kolmel kuul renoveerisime Tartus – augustis avasime endise spordimaailma pinnal naiste kingamaailma ning septembris laienes ilu- ja naistemaailm," selgitas ta.
  Ostlemise ja ostmise puhul pole tema sõnul tähtis üksnes kaup, mida pakutakse, vaid ka keskkond, kus seda pakutakse ning kuidas pakutakse. "Renoveerimistööde positiivset mõju müügitulemustele näeme täies ulatuses järgmisel aastal," kinnitas Puusepp.
  Selveri selle aasta märksõnadeks on tema sõnul esimene gurmeetoodete kauplus Tallinnas ning uute kaupluste avamine. "Mais avasime uue kaupluse Sakus ning sellel aastal avame veel kolm uut kauplust: Raplas, Tartus Vahi kvartalis ning Koduselveri Tallinnas Pääskülas," nimetas ta.
  Selveri ketti kuulub septembri lõpu seisuga 36 kauplust. 2013 jätkatakse aktiivse laienemisega ning plaanitakse avada vähemalt kolm uut kauplust.
  Kaubamaja kontserni autokaubandusele on Puusepa ütlusel hoo sisse andnud Kia edu kõigis kolmes Balti riigis. "Eestis oli kasv rohkem kui 120%, Lätis 90% ja Leedus 53%, olles sellega enim kasvanud automark Baltimaades. Käibekasvu taga on Kia uute mudelite Cee'di, Rio ja Optima ning linnamaasturi Kia Sportage edu. Aasta lõpus tuleb müügile ka uus Sorento," märkis ta.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Indrek Lepik: kui palju maksab raketirünnak Rakvere pihta?
Eestil on valida, kas me oleme rünnaku korral sunnitud sõdima omaenda pinnal või suudame hävitada vaenlase territooriumile jäävad üksused ja taristu. Ja nüüd küsigem: mitu miljardit eurot on liiga palju selleks, et vältida vajadust näiteks Rakvere linn nullist uuesti üles ehitada, kirjutab Äripäeva välisuudiste toimetaja Indrek Lepik.
Eestil on valida, kas me oleme rünnaku korral sunnitud sõdima omaenda pinnal või suudame hävitada vaenlase territooriumile jäävad üksused ja taristu. Ja nüüd küsigem: mitu miljardit eurot on liiga palju selleks, et vältida vajadust näiteks Rakvere linn nullist uuesti üles ehitada, kirjutab Äripäeva välisuudiste toimetaja Indrek Lepik.
EL süüdistab Microsofti konkurentsireeglite rikkumises
Euroopa Komisjoni uurimise põhjal rikkus Microsoft konkurentsireegleid kui sidus koostöötarkvara Teams pakkumise kokku teiste toodetega, nagu Word ja Excel.
Euroopa Komisjoni uurimise põhjal rikkus Microsoft konkurentsireegleid kui sidus koostöötarkvara Teams pakkumise kokku teiste toodetega, nagu Word ja Excel.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Külm kaup püsib tänavu endiselt kuum: jäätisetootja tegi mais rekordkäibe
Jäätise müüki mõjutab enim soe ilm, see on argument number üks, rääkis käsitöö pulgajäätisetootja Jäämari eestvedaja Virgo Tuul saates “Kuum tool”.
Jäätise müüki mõjutab enim soe ilm, see on argument number üks, rääkis käsitöö pulgajäätisetootja Jäämari eestvedaja Virgo Tuul saates “Kuum tool”.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
President Karis jättis automaksu välja kuulutamata
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
President Karis jättis automaksu välja kuulutamata
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
Burgeriäri ujub jaanipidude ajal vastuvoolu: tööd ei tee, päriselt ka puhkame
Kui jaanipühad ja -peod on nii mõnegi ettevõtja jaoks hea võimalus teha tavapärasest suuremat käivet, saadab toitlustusettevõte VLND Burger oma töötajad puhkama.
Kui jaanipühad ja -peod on nii mõnegi ettevõtja jaoks hea võimalus teha tavapärasest suuremat käivet, saadab toitlustusettevõte VLND Burger oma töötajad puhkama.