• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Goldman Sachs ei vaja enam hoiuseid

  Bilansimahult USA viies pank Goldman Sachs ei vaja enam hoiuseid tegevuse finantseerimiseks, teatas panga tegevjuht Gary D. Cohn.

  "On selline üleüldine vaade, et me oleme rahastamisel ebasoodsas olukorras seoses hoiustega," märkis ta Bloombergile. "Reaalsuses saame me kasutada hoiuseid vaid oma ära väga spetsiifilistes osades. Meie investeerimispanganduse mudel on võrdne teiste pankade omadega, kui teemaks on äri finantseerimine."
  Goldman Sachs oli märtsi lõpu seisuga 50,9 miljardit dollarit hoiuseid võrreldes JPMorgani 1,13 triljoni dollariga.
  Bank of America väljendas samal Tokios toimunud üritusel rahulolu hoiustega.
  "Bank of America maksab kvartalis 500 miljonit dollarit intressi triljonile dollarile hoiusutele võrreldes 2,5 miljardilise intressikuluga 300 miljardi dollarilise pikaajalisele võlale makstavaga," ütles Bank of America juhatuse esimees Brian T. Moynikan. Nendes summades ei kajastu hoiusekindlustuse tasud.
  Pankade hoiuseid kaasavad üksustel kipub olema kõrgem krediidireiting, kui investeerimispanganduse üksustes, mida saab kasutada derivatiivide hoidmiseks. Umbes 99 protsenti JPMorgani 79 triljoni dollarilisest derivatiiviraamatust oli üleval hoiuseid kaasavas üksuse arvel. Bank of Americal oli sama näit 71 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.