Romet Kreek • 11. oktoober 2012 kell 11:53

Goldman Sachs ei vaja enam hoiuseid

Bilansimahult USA viies pank Goldman Sachs ei vaja enam hoiuseid tegevuse finantseerimiseks, teatas panga tegevjuht Gary D. Cohn.

"On selline üleüldine vaade, et me oleme rahastamisel ebasoodsas olukorras seoses hoiustega," märkis ta Bloombergile. "Reaalsuses saame me kasutada hoiuseid vaid oma ära väga spetsiifilistes osades. Meie investeerimispanganduse mudel on võrdne teiste pankade omadega, kui teemaks on äri finantseerimine."

Goldman Sachs oli märtsi lõpu seisuga 50,9 miljardit dollarit hoiuseid võrreldes JPMorgani 1,13 triljoni dollariga.

Bank of America väljendas samal Tokios toimunud üritusel rahulolu hoiustega.

"Bank of America maksab kvartalis 500 miljonit dollarit intressi triljonile dollarile hoiusutele võrreldes 2,5 miljardilise intressikuluga 300 miljardi dollarilise pikaajalisele võlale makstavaga," ütles Bank of America juhatuse esimees Brian T. Moynikan. Nendes summades ei kajastu hoiusekindlustuse tasud.

Pankade hoiuseid kaasavad üksustel kipub olema kõrgem krediidireiting, kui investeerimispanganduse üksustes, mida saab kasutada derivatiivide hoidmiseks. Umbes 99 protsenti JPMorgani 79 triljoni dollarilisest derivatiiviraamatust oli üleval hoiuseid kaasavas üksuse arvel. Bank of Americal oli sama näit 71 protsenti.

Hetkel kuum