• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa Liit ühtlustab teadlaste töötasu

  Euroopa Liidu teadusministrid jõudsid läbirääkimistel Luksemburgis kompromissile, mis suurendab raamprogrammis "Horisont 2020" osalevate madalama elatustasemega riikide teadlaste töötasusid.

  See vähendab Euroopa Liidu siseste suurte palgaerinevuste tõttu tekkinud ajude äravoolu ohtu, sest praegu erinevad liikmesriikide teadlaste palgad kuni 14 korda.
  Läbirääkimiste käigus jõuti kokkuleppele, et lisaks praegu makstavatele palkadele on võimalik raamprogrammi "Horisont 2020" projektides osalevatele teadlastele põhipalga kõrval maksta kuni 8000 eurot lisatasu aastas, sh Eesti teadlastele.
  Raamprogramm on Euroopa Liidu põhiline teadus- ja arendustegevuse rahastamisinstrument. "Horisont 2020" on järjekorras juba kaheksas teaduse raamprogramm, mille kogumaht aastail 2014–20 on esialgsete ettepanekute järgi 80 miljardit eurot.
  Praegusest, seitsmendast raamprogrammist on Eesti teadusele alates 2007. aastast eraldatud 61 miljonit eurot. Eesti teadlased on osalenud raamprogrammides 20 aastat.
  Euroopa Komisjon nõustus ka ettepanekuga, et raamprogrammi projektiga seotud infrastruktuuri kulusid saab edaspidi osaliselt hüvitada otseste kuludena, mis võimaldab hüvitamist suurendada. Eesti teadusele, eriti meie uutele teaduskeskustele on ka see kindlasti positiivne uudis, teatas haridus- ja teadusministeerium.
  Luksemburgi kohtumisel osalenud Jaak Aaviksoo avas täna Brüsselis Eesti teadus- ja arendustegevuse kontaktbüroo. Büroo esindab Eesti teadustegevust otse Euroopa südames, loob kontakte Euroopa institutsioonide ja teiste riikide esindustega ning vahendab informatsiooni Euroopa teadustegevuse ja teaduspoliitika olulistest sündmustest Eestisse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nafta hind tõuseb kuuendat päeva ja lõppu ei paista
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Soome tööampsufirma kasutab Eestit katsepolügoonina
Soome suurim tööjõudu vahendav platvorm Treamer alustas Euroopasse laienemist Eestist, mis on nende jaoks katseturg.
Soome suurim tööjõudu vahendav platvorm Treamer alustas Euroopasse laienemist Eestist, mis on nende jaoks katseturg.
Autojuhtide põuas Suurbritannia pakkus lahenduse, kuid kriitika jätkub
Suurbritannia valitsus pakub ajutist viisat 5000 välismaalasest autojuhile, kuid ettevõtlussektori juhtide sõnul ei lahenda see teravat tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia valitsus pakub ajutist viisat 5000 välismaalasest autojuhile, kuid ettevõtlussektori juhtide sõnul ei lahenda see teravat tööjõupuudust, vahendab Reuters.