• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti idufirma sai 6 miljoni eurose süsti

  Eesti üks edukamaid idufirmasid, inseneride sotsiaalvõrku arendav GrabCAD sai Ameerikas 8,15 miljoni dollarilise (6,3 miljonit eurot) rahasüsti.

  Raha tuleb riskikapitalifirmalt Charles River Ventures, mille panus koos David Sacksiga – endine PayPali tegevjuht ja nn intraneti Yammer üks rajajatest – ja seniste investorite Atlas Venture’i, NextView Venturesi ja Matrix Partnersiga ulatub GrabCADis 14 miljoni dollari ehk ca 11 miljoni euroni, kirjutas Techcrunch.
  GrabCAD teatas, et kasutab raha ettevõtte kasvu kiirendamiseks. Idufirma tahab täiustada senist veebipõhist sotsiaalvõrku, et ideekavandite ja kolmemõõtmeliste makettide jagamine klientide, teiste inseneride ja huviliste vahel oleks veel sujuvam.
  GrabCADi peakorter asub Bostonis, arendusüksused Eestis. Ettevõtte veebi kasutab 250 000 inimest ehk ligi neli korda enam kui aasta alguses.
  Idufirmadel silma peal hoidev Allan Martinson ütles, et Eesti mõistes on tegu väga suure numbriga. “Tegemist on kõige suurema rahaga, mis ükski Eestist välja kasvanud high tech firma on tõstnud. Kui välja jätta IT-teenuste firmad, nagu Webmedia. Ja selles mõttes on see väga, väga tugev verstapost,” selgitas Martinson.
  Nagu õigeaegne beebi. Maailma mastaabis on see Martinsoni  arvates aga suhteliselt tüüpiline teine investeerimisring, mis näitab, et ettevõte on endiselt huviorbiidis. “Traditsioonilise investeerimisringina on see nagu õigel ajal sündinud beebi, väga tore, et sündis, ja praegusel ajal on kõik normis,” võrdles Martinson  idufirma käekäiku.
  GrabCADi suureks plussideks peab ta, et firmat juhib tugevmeeskond. “Hardi Meybaum juhib firmat koos ühe CADi projekteeriva tippspetsialistiga, kes on korduvalt palju firmasid üles ehitanud ja maha müünud, Ma arvan, et igal Eesti sart-up’il on siit kõvasti õppida,” ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Elektri hind lööb gongi: ongi aeg!
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: Föderaalreserv turge ei kõigutanud Indeksid kallinesid 1%
Kolm suurimat aktsiaindeksit kallinesid kolmapäeval USAs enam kui 1protsendi võrra ning investorite hinnangul oli Föderaalreservi tänane otsus pigem oodatav, vahendab Reuters.
Kolm suurimat aktsiaindeksit kallinesid kolmapäeval USAs enam kui 1protsendi võrra ning investorite hinnangul oli Föderaalreservi tänane otsus pigem oodatav, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: mida teeb meile tulevane suur palgakasv?
Neljapäeval teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu palgakasvust. Eesti Panga president ennustas Äriplaan 2022 konverentsil, et lähiaastatel võib ees oodata 14protsendiline palgakasv. Mida see meie majandusega teeb? Mida peaks selle teadmise osas tegema kohe-kohe riigieelarve paika saav valitsus? Küsime Eesti panga asepresidendilt Ülo Kaasikult.
Neljapäeval teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu palgakasvust. Eesti Panga president ennustas Äriplaan 2022 konverentsil, et lähiaastatel võib ees oodata 14protsendiline palgakasv. Mida see meie majandusega teeb? Mida peaks selle teadmise osas tegema kohe-kohe riigieelarve paika saav valitsus? Küsime Eesti panga asepresidendilt Ülo Kaasikult.
Äripäeva veebi täidavad täna tippettevõtjate järgmise aasta äriplaanid
Täna toimub majanduskonverents Äriplaan 2022, kus Eesti tippettevõtjad avaldavad oma uue aasta äriplaani ning jagavad nõu, kuidas ettearvamatus majandusolukorras tugev püsida.
Täna toimub majanduskonverents Äriplaan 2022, kus Eesti tippettevõtjad avaldavad oma uue aasta äriplaani ning jagavad nõu, kuidas ettearvamatus majandusolukorras tugev püsida.