• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Šveitsi armee näeb euro lõppu

  Euroopas on järjest enam levivad kärpevastased protestid ning rahulolematus on üle kogu regiooni kasvamas. Neutraalsuse poolest tuntud Šveits on aga võtnud hoopis ebatavalise lähenemise.

  Kesk-Euroopa riik käivitas septembris sõjalise õppuse koodnimega Stabilo Due vastamaks ebastabiilsusele Euroopas ja katsetamaks, kui kiiresti suudab riigi sõjavägi koonduda tegevuseks, vahendab CNBC. Šveits ei kuulu ei Euroopa Liitu ega eurotsooni.
  Šveitsi ajaleht Der Sonntag teatas hiljuti, kuidas õppus keskendus 2010. aastal koostatud riskikaardile, kus sõjaväelased määravad kindlaks vastaspoolte vahel lasuva võimaliku ohu ning võetakse arvesse võimalikku põgenikevoolu Kreekast, Hispaaniast, Itaaliast, Prantsusmaalt ja Portugalist.
  Vastuses CNBC-le ütleks Šveitsi armee, et ei välista võimalust lähiaastatel sõdurite saatmist tänavatele korra tagamiseks.
  "Me ei välista võimalust, et finantskriisi tulemusel võib Šveitsis puhkeda vägivald ja protestid," ütles sõjaväe pressiesindaja. "Sellises olukorras peab sõjavägi olema valmis, kui politsei vajab lisajõudu."
  Kokku kaheksas linnas toimunud õppustel osales 2000 sõdurit. Mitmeid aastaid planeeritud õppustest võttis osa nii jalavägi, õhuvägi kui ka erirühm.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.