• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börs plussis

  USA börsid lõpetasid nädala esimese kauplemispäeva üleval tänu paremale kui oodatud jaemüügi aruandele ning tugevale Citigroup’i kolmanda kvartali tulemustele.

  Dow Jones:13424    +95    0,71%Nasdaq: 3064    +20   +0,65%S&P 500: 1440    +11    +0,80%
  Dow Jones tõusis peaaegu 100 punkti. Dow indeksis tõusis kõige enam Merck: +2,1% ning Bank of America: +3,5%. S&P sektoritest tõusid kõige enam tervishoid ja finants.
  „Viimased majandusnäitajad viitavad aeglasele taastumisele, mis pikemas perspektiivis on hea uudis, kuid turg otsib lühiajaliselt tõuget peale kvantitatiivset leevendamist,” ütles Calvert Investmentsi investeeringute juht Natalie Trunow CNBC-le.
  Septembri jaemüük tõusis rohkem kui oodatud, selgub USA kaubandusministeeriumi andmetest. Septembris tõusis jaemüük 1,1 protsenti võrreldes augustiga. Jaemüük ilma automüügi, bensiinimüügi ja ehitustarvete müügita tõusis 0,9%, mis on rohkem kui Reutersi poolt küsitletud analüütikute keskmine prognoos 0,3%.
  Euroopa börsid lõpetasid täna üleval, kuna Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble ütles, et Kreeka ei muutu maksejõuetuks. Schäuble hoiatas, et kui Kreeka lahkub eurotsoonist, oleks see kahjustav nii Kreekale endale kui kogu eurotsoonile.
  Citigroupi aktsia ralli 5,5 protsenti, kuna suurpank teatas tulemustest, mis ületasid analüütikute prognoose. Teised suurpangad nagu Goldman Sachs ja Bank of America teatavad enda kvartalitulemused see nädal. Täna tõusis Goldmani aktsia 3,6%, Bank of America 3,5%. Nädalavahetusel teatas Jaapani Softbank, et ostab 70 protsendilise osaluse Sprint Nextelis 20 miljardi dollariga. Sprinti aktsia lõpetas täna 0,7% all. Clearwire, mille suuromanik on Sprint, tõusis 16%. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Ain Hanschmidt: mul on tuleva aasta suhtes üks suur hirm
Ettevõtjatele on väga oluline hinna- ja finantsstabiilsus – tehes äriplaani 10–12 aastat ette, vajame selgust, mida praeguses keskkonnas endiselt ei ole, rääkis suurettevõtja Ain Hanschmidt Äripäeva raadio usutluses konverentsil “Äriplaan 2022”.
Ettevõtjatele on väga oluline hinna- ja finantsstabiilsus – tehes äriplaani 10–12 aastat ette, vajame selgust, mida praeguses keskkonnas endiselt ei ole, rääkis suurettevõtja Ain Hanschmidt Äripäeva raadio usutluses konverentsil “Äriplaan 2022”.
Ohvrilt 23 000 eurot meelitanud krüptolausuja pääses kohtus vastutuseta
Rahast ilma jäänud investor läks kohtusse krüptolausuja Erik Nurme vastu, kes võttis temalt 23 000 eurot, kuid ohver sai kohtust vastuse, et rahvusvahelise krüptoskeemi Eesti juht oli asjas vaid vahendaja.
Rahast ilma jäänud investor läks kohtusse krüptolausuja Erik Nurme vastu, kes võttis temalt 23 000 eurot, kuid ohver sai kohtust vastuse, et rahvusvahelise krüptoskeemi Eesti juht oli asjas vaid vahendaja.