Indrek Kald • 20. oktoober 2012 kell 8:02

TTÜs algas 24tunnine programmeerimise võistlus

Täna öösel kell 3 algas Tallinna Tehnikaülikoolis 24 tundi kestev programmeerimisvõistlus.

Öösel kogunes TTÜ IT-maja ukse taha paarkümmend tudengit. Üle maailma võtab insenere ühendava organisatsiooni IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) korraldatavast võistlusest osa pea kaks tuhat võistkonda.

"Need tudengid on siia tulnud end ennekõike võistkonniti proovile panema, samas aga taas näitama, et Eesti ülikoolides jagub nutikaid inimesi," ütles TTÜ vilistlane ja võistluse üks korraldajatest Ivor Lõõbas. Mullu suutis TTÜ võistkond xtremeTeamTTU koosseisus Keijo Kuusmik, Viljar Indus ja Sander Adamson saavutada parimana Eestist üldarvestuses 10. koha. 25 hulka mahtus veel neli Tartu Ülikooli võistkonda.

Lõõbase kinnitusel pole 24h jutti lahendada matemaatilisi ja algoritmilisi olümpiaadiülesandeid kaugeltki lihtne. "Välja mõelda ülesande lahendus, see valmis kirjutada ja "kalad" välja siluda – see nõuab mõtteteravust," lisas ta.

Hetkel kuum