22. oktoober 2012 kell 17:14

Caterpillar teatas ootusi ületavast kasumist

Caterpillar teatas täna kvartaalsest kasumist, mis oli kõrgem Wall Streeti ootustest.

Caterpillari kvartaalne kasum tõusis 2,54 dollari peale aktsia kohta, aasta tagasi oli kasum aktsia kohta 1,71 dollarit. Käibeks teatati 16,45 miljardit dollarit, mis aasta tagasi oli 15,72 miljardit dollarit. Analüütikud ootasid Caterpillarilt 16,79 miljardi dollari suurust käivet ja 2,22 dollarit kasumit aktsia kohta.

Caterpillar, ehitus- ja kaevandusseadmete tootja, hoiatas, et 2012. aasta kasum ja käive tulevad eelnevalt teatatust madalamad, seega käivad kaasas globaalse majanduskasvu tempoga. Kuigi ettevõte ei ennusta päris majandussurutist, ollakse siiski suhteliselt pessimistlikud globaalse majanduskasvu suhtes.

Ettevõte alandas aastast väljavaadet kasumi suhtes 9 kuni 9,25 dollari peale aktsia kohta, enne oodati 9,4 dollarit aktsia peale. Käibeks ootab Caterpillar 66 miljardit dollarit, kuigi enne arvati, et aastane käive tuleb 68 kuni 70 miljardit dollarit.

Peale kvartaalsete tulemuste teatamist, kukkus ettevõtte aktsia hind. Peale USA kauplemispäeva keskpäeva oli Caterpillari aktsia hind +1,44%, 85,07 dollari peal.

Autor: Teele Liblik

Hetkel kuum