Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaad ähvardab pensionipomm

  Venemaa 143 miljonist elanikust 40 miljonit on pensionärid. Väga madala pensionile jäämise ea pärast ähvardab venelasi pensionipomm.

  50aastane teedehooldaja Nina Sultankina ütleb Vladimir Putinile, et ignoreerigu tiksuvat pensionipommi, vahendab Bloomberg.
  Sultankina loeb päevi, millal ta saab jääda pensionile ja see peaks juhtuma 2016. aastal. Ta keeldub kauem töötamast ja isegi Venemaa president ei suuda tema mõtlemist muuta.
  „Ma olen kogu oma tööelu andnud valitsusele ja nüüd on mul veel kõige rohkem 15 aastat jäänud elada,“ ütles Sultankina, kes elab Lõuna-Uraalides ja saab novembris 51aastaseks. „Mina ei taha töötada seni, kuni kukun surnuna maha.“
  Sultankina ja leegion Vene pensionäre hoiavad Vladimir Putinin tema valimislubadusega pantvangis.
  Standard & Poorsi arvutuste kohaselt tõuseb 2030. aastaks pensionikulutuste osa praeguselt üheksalt protsendilt SKPst 14 protsendile. VTB Capitali arvates peab valitsus kiiresti võtma ette meetmeid pidurdamaks pensionikulude tõusu. Vastasel korral võib valitsuse võlg kasvada praeguselt umbes kümnelt protsendilt 2030. aastaks 70 protsendile.
  Venemaa 143 miljonist elanikust 40 miljonit on pensionärid. Venemaal on üks maailma madalamaid pensionile jäämise igasid. Praegugi kehtib Stalini poolt 1932. aastal kehtestatud pensionile jäämise iga 55aastaselt naistele ja 60aastaselt meestele. 1920ndatel oli Venemaal keskmine oodatav eluiga 43 aastat, praegu on 70 aastat ja 2050. aastaks jõuab see ÜRO prognoosi kohaselt 80 aastani.
  Paljude ametitega kaasneb erikohtlemine. Näiteks riigibürokraadid, sõjaväelased, kaevurid, geoloogid ja balletitantsijad saavad varem asuda nautima pensioniiga. IMFi andmetel on Venemaa keskmine pensionile jäämise vanus naistel 54 aastat ja meestel 58 aastat.
  „Selline ebapopulaarne otsus nagu pensioniea tõstmine toob kaasa Putini poliitilise toetuse kukkumise,“ ütles valitseva Ühtse Venemaa endine liige Sergei Markov. „See oleks ekstreemselt ohtlik samm.“
  Augustis Levada Centeri poolt korraldatud avaliku arvamuse küsitluse kohaselt toetas vaid viis protsenti venelasi pensioniea tõstmist.
  „Putin lubas valimiste eel, et pensioniiga ei tõsteta ja seetõttu me ka teda toetasime,“ ütles Venemaa sõltumatute ametiühingute juht Mihhail Shmakov. Sellel organisatsioonil on 22 miljonit liiget. „Kui me soovime provotseerida tänavameeleavaldusi, siis oleme õigel teel. Me lõpetame nagu Liibüas.“
 • Hetkel kuum
Uuring: klienditeenindus 400 protsenti paremaks? Tehtav!
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
Nafta hinnad võivad järgmisel aastal langeda alla 60 dollari
Citibank prognoosib, et Brenti toornafta hinnad langevad 2025. aastal 60 dollarini barreli kohta ja toornafta varud kasvavad järgmisel aastal 1,4 miljoni barreli võrra päevas.
Citibank prognoosib, et Brenti toornafta hinnad langevad 2025. aastal 60 dollarini barreli kohta ja toornafta varud kasvavad järgmisel aastal 1,4 miljoni barreli võrra päevas.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Põllumeestele antakse 19 miljonit toetust biometaani tootmiseks
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Lindström kuritarvitas oma turgu valitsevat seisundit
Lindströmi tööriiete ja vahetusvaipade üürilepingu tingimused võivad olla konkurentsi piiravad, leidis järelevalvet teinud konkurentsiamet. Lindström nõustus kliendilepingu tingimusi muutma.
Lindströmi tööriiete ja vahetusvaipade üürilepingu tingimused võivad olla konkurentsi piiravad, leidis järelevalvet teinud konkurentsiamet. Lindström nõustus kliendilepingu tingimusi muutma.