23. oktoober 2012 kell 15:15

Yahoo majandustulemused ületasid ootusi

Yahoo! Inc.’i aktsia hind tõusis aasta kõrgeimale tasemele, kui ettevõtte uus tegevjuht Marissa Mayer tõi välja oma pöördelise strateegia, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Yahoo teatas eile kolmanda kvartali kasumiks 35 dollari senti aktsia kohta ja käive tõusis 2%, 1,09 miljardi dollari peale. Analüütikud ootasid keskmiselt kasumit 26 dollari senti aktsia kohta ja käibeks 1,08 miljardit dollarit.

Mayer toonitas strateegias mobiiltehnoloogia ja personaliseeritud teenuste tähtsust. Mayeri eesmärk on kasvada sellistes sektorites, nagu veebipõhine otsing, ekraanireklaam, mobiilirakendused ja sellised tooted, nagu e-kiri, sama kiiresti, kui konkurendid.

Mayer, kes on Yahoos viimase nelja aasta jooksul juba viies tegevjuht, plaanib keskenduda väikestele ülevõtmistele, mis jäävad alla 100 miljoni dollari ja propageerida töötajate rotatsiooni, selle asemel, et neid vallandada.

Yahoo aktsia hind oli USA kauplemispäeva alguse poole tõusnud 6,12%, 16,73.

Autor: Teele Liblik

Hetkel kuum