Ave Lepik • 25. oktoober 2012 kell 9:36

SEB: Pärnumaa ettevõtetel värbamisplaanid

Mitmed SEB klientidest Pärnumaa ettevõtted kavandavad tuleval aastal suurendada töötajate arvu, näitab maakonnaettevõtete kiirküsitlus.

SEB küsitles Pärnumaal 48 väikest ja keskmise suurusega ettevõtet, kellest 14 plaanib töötajaid juurde võtta, kokku 67 inimest.

Pärnumaa ettevõtetest 35 protsenti kavatseb tuleval aastal suurendada aktiivsust eksporditurgudel, kusjuures 23 protsenti plaanib siseneda uutele turgudele  - nendeks on peamiselt üle 650 000 eurose aastakäibega ettevõtted, vahendab SEB küsitluse tulemusi.

Uuendustegevusi toodete või teenuste vallas kavandab järgmisel aastal 44 protsenti vastanutest ning investeeringuid 71 protsenti, kusjuures lõviosa ehk 48 protsenti kavatseb investeerida üle 30 000 euro.

92 protsenti vastanutest näeb 2013. aastal käibe kasvu, kusjuures 77 protsendi arvates kasvab käive kuni 15 protsenti ning suuremaid käibekasvusid näevad vaid mõned ettevõtted.

SEB viib oktoobris-novembris läbi nõustamisprojekti, kus panga esindajad külastavad umbes 900 Eesti väikest ja keskmise suurusega ettevõtet kõigis 15 maakonnas. Teedel liigutakse kümne SEB värvides väikeautoga Smart.

Nõustamisprojekti raames viib SEB läbi ka küsitluse, kus maakondade ettevõtted saavad anda hinnanguid oma 2013. aasta käibe arengutele, töötajate arvu muutumisele, ekspordi- ning innovatsioonikavadele ja planeeritud investeeringutele.

 

 

Hetkel kuum