26. oktoober 2012 kell 14:28

Saabunud talv võttis elektri üle 5000 majapidamiselt

Elektrilevi teatel võib eile saabunud talviste ilmaolude tõttu tulla ette elektrikatkestusi, sest jäide ja tuul ning puud lõhuvad elektriliine.

Eile öösel alguse saanud lumesadu koos tugeva tuulega on põhjustanud tavapärasest rohkem rikkeid Lõuna- ja Lääne-Eestis, teatas Elektrilevi. Lõuna-Eestis tekitab rikkeid peamiselt temperatuuri vaheldumisest liinidele tekkinud jäide, Lääne-Eestis ja saartel tugev tuul, mis ulatus puhanguti kuni 27 m/s.

Täna kella 15 seisuga oli ilmastikuolude tõttu elektrita ligi 5200 majapidamist üle Eesti. Enim rikkeid on Lõuna-Eestis Tartu-, Võru- ja Põlvamaal. Elektrilevi juhtimiskeskuse hinnangul kõrvaldatakse kõik hetkel teadaolevad katkestused Lääne-Eestis ja saartel tänase päeva jooksul, Lõuna-Eestis võib katkestuste kõrvaldamine kesta ka homme.

„Lõuna-Eestis põhjustab katkestusi temperatuuride järsust kõikumisest tekkiv salakaval jäide ja märg lumi, mille raskus lõhub liine ja vajutab mädanenud puid ja suuri oksi liinidele,“ ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne. „Kui ilm lähiajal soojemaks ei muutu, on Lõuna-Eestis jäite tõttu suur oht uuteks riketeks kogu nädalavahetuse vältel.“

 

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum