29. oktoober 2012 kell 21:00

LOGISTIKA. Aeroflot toob Vene turistid Tallinna

Kui 2010. aastal sõitis Tallinna ja Moskva vahet 25 000 lennureisijat, siis mullu oli see arv 52 000 ning tänavu üheksa kuuga juba 78 000. Pühapäeval alustas Moskva–Tallinna liinil lende Aeroflot, millest loodetakse turistide arvu edasist suurenemist.

Pühapäeval, talvise lennuhooaja esimesel päeval, alustas taas Tallinna-lende Venemaa suurim lennufirma Aeroflot. SkyTeami alliansi liige Aeroflot hakkab liinil Moskva–Tallinn ja Tallinn–Moskva sõitma seitse korda nädalas.

Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov ütles, et nad on väga lootusrikkad, sest Aero­floti siia saamise nimel on mitu aastat tööd tehtud. “Kõik märgid näitavad, et Vene inimesed on Eesti turismisihtkohana avastanud. Reisijale tähendab see, et Moskva liin on kõige konkurentsitihedam liin,” rääkis Sakkov. “Kui üks tegija on Aeroflot oma tohutu müügivõrguga, ei tähenda see mitte olemasoleva piruka ümberjagamist vedajate vahel, vaid täiesti uut turumahtu – meie lootus ja eesmärk on, et mitte väga kauges tulevikus sünniks sama asi ka Peterburi liiniga.” Ta rõhutas, kui oluline on EASi hea töö Eesti turismivõimaluste propageerimisel “Sellest ei võida üksi Eesti võõrastemajad või Tallinna lennujaam, vaid see on suur panus kogu ühiskonnale,” lisas ta.

Mullu suvel teatas Tallinna–Moskva regulaarlennuliini avamisest Vene lennufirma UTair, lisaks lendab sel liinil ka Estonian Air.

Hetkel kuum