• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kui rikas on üks kuningas?

  Rootsi päevaleht Dagens Nyheter võttis luubi alla kuningas Carl Gustaf XVI varanduse ning lehe arvestuse järgi on nende monarhi isiklik vara kasvanud viimase kümne aastaga vähemalt 300 miljoni Rootsi kroonini (34,6 mln eurot).

  Sellele lisaks on kuningal ettevõte Bensor AB, mille väärtus on ligikaudu 45 miljonit krooni (5 mln eurot). Seega on kuninga isikliku vara väärtus ligi 40 mln eurot.
  Erinevalt teistest riiklikest institutsioonidest pole kuningal ametlikku kohustust avalikult deklareerida, millele ta riigilt saadavat raha kasutab. Valitsusel ei ole aga praegu seaduslikku alust küsida, kui palju sellest rahast kulutab kuningas oma eraelu peale.
  Aga ligilähedaselt on teada, et pool kuninga eelarvest läheb nn kuningliku pärandi hoidmisele, st kuninglike hoonete ülalpidamisele jms. Teise poole kulutab kuningas kohustuste täitmiseks, palkade maksmiseks, reisi- ja elamiskuludeks.
  Kuningakoda on küsinud igal aastal järjest suuremat rahastamist maksumaksja taskust. Praegu on kuningakoja aastaeelarve 122 miljonit Rootsi krooni (umbes 14 mln eurot). Osa Rootsi opositsioonipoliitikutest on nüüd hakanud nõudma, et kuningakoda peaks olema oma rahaasjades läbipaistvam.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nafta hind tõuseb kuuendat päeva ja lõppu ei paista
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Sõõrumaa vaidlushimulisest Oliver Kruudast: nimetan seda sadomasoks
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.