• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Päev börsil: Kreeka kiitis kokkuhoiumeetmed napilt heaks

  Euroopa börse ootab täna kõrgem avanemine, kuna Kreeka parlament kiitis eile napilt heaks rahvusvaheliste laenuandjate poolt nõutavad kokkuhoiumeetmed, mis tagab riigile uue hädavajaliku laenumakse.

  Eile lõpetasid Euroopa börsid üle 1% miinuses peale Saksa tööstustoodangu näitajat, mis oli nõrgem kui oodatud.
  Kreeka uue kärpepaketiga (maksutõus, kulude kärpimine) loodetakse järgmisel ja ülejärgmisel aastal säästa 13,5 miljardit eurot ning see võimaldaks võlakriisis oleval riigil järgmist laenumakset rahvusvahelistelt laenuandjatelt. Kreeka tänavatel protestis kärbete vastu üle 70 000 inimese. Kreeka kärpekava poolt hääletas 153 ning vastu 128 rahvasaadikut.
  Aasia börsid on täna sügaval miinuses, kuna investorid muretsevad USA eelarvekriisi ning Euroopa majanduslanguse pärast. FTSE CNBC Asia 100 Index, mis mõõdab erinevaid Aasia börse, on 1,4% all. Jaapani Nikkei langes 1,5%, Hongkongi Hang Seng 2%, Hiina Shanghai 1,6%, Korea Kospi 1,2%, Singapuri börs 1,2% ning Tai börs 0,5%.
  Täna kogunevad Euroopa Keskpanga ning Inglise Keskpanga juhid ning mõlemad teatavad oma intressimäära otsused. Euroopa Keskpangale oodatakse intressimäära püsimist praegusel tasemel 0,75%l.
  Majandustulemused avaldavad EADS, Société Générale, Capgemini, Sodexo, Siemens, HeidelbergCement, Deutsche Telekom, Deutsche Post, Adidas, Aegon, Portugal Telecom, Repsol. Swiss Re, Nobel Biocare, Kuoni ja Swisscorn.
  Peale lõunat avaldavad majandustulemused Nordecon ja Merko. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.